Jægere og ornitologer for klima og rig natur

Danmarks Jægerforbund, (DJ), Dansk Ornitologisk Forening, (DOF), og Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark (FRDK), har sent et fælles åbent brev til regeringen omkring klima og biodiversitet

Tiltagene i landbrugets grønne omstilling bør både være med til at løse klimakrisen og biodiversitetskrisen.

Det mener i hvert fald Danmarks Jægerforbund, (DJ), Dansk Ornitologisk Forening, (DOF), og Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark (FRDK), der har sent et fælles åbent brev til regeringen omkring klima og biodiversitet.

I det åbne brev opfordrer foreningerne regeringen og folketinget til nøje at overveje en række konkrete problemstillinger i forhandlingerne om den grønne omstilling.

Hér peger de blandt andet på fire forhold, der positivt påvirker biodiversiteten i landbrugslandet. Det handler om: - varieret afgrødevalg, - jorddække med planter året rundt, - minimal jordbearbejdning. - mangfoldighed i landskabet.

Samtidig understreger man i brevet, at landbrugets klimabelastning skal nedbringes med alle kendte og tænkelige midler – ikke mindst fremhæves CA – Conservation Agriculture, som ifølge Vidensyntese om Conservation Agriculture fra CCA ved Aarhus Universitet, skønnes årligt kan binde mindst 2,0 tons CO2 pr. hektar.

Læs også

Forskere: Ulve er blevet dræbt af mennesker
- Det er vigtigt ikke at være bange for ukrudt
Millioner til nye minivådområder
Regeringen vil skabe naturjobs
L&F afviser, at udtagning af omdriftsjord vil være næsten gratis
Dyrevelfærd: Hyr en landmand til den vilde natur