På safari blandt danske vilde dyr

Man behøves ikke rejse langt ud i verden for at komme på safari – i Danmark kan der opleves safari blandt vilde dyr mange steder i landet

Stærke bisoner, svømmende bævere og sæler, flotte kronhjorte og vilde heste. Safari er ikke kun noget der foregår blandt løver og elefanter i Afrika. I Danmark kan man også komme på safari blandt vilde dyr.

På Naturstyrelsens hjemmeside kan man læse om, hvad der blandt andet kan opleves af danske vilde dyr rundt om i landet.
Og er man til bisoner, er almindingen på Bornholm en mulighed, hvor bisoner er sat ud som naturplejere af natur og skovarealer. De bornholmske bisoner er af arten europæisk bison, og blev sat ud på Bornholm i 2012.

Vil man se bævere, er det Klosterheden i Vestjylland, der er målet. I 1999 blev der sat 18 bævere ud i Klosterheden, og siden er bestanden mere end tidoblet. Siden er der også sat bævere ud i Nordsjælland.

Avnø er Sjællands bedste sted at opleve spættede sæler fra kysten, hvor de ofte kan spottes med kikkert.

I Oksbøl Krondyrreservat i Blåvandshuk i det vestjyske, er det en af landets største bestande af kronvildt, der findes.  Danmarks største landlevende pattedyr kan dog også opleves andre steder. Blandt andet Jægersborg Dyrehave ved København, Slotved Skov i Vendsyssel og Haderslev Dyrehave.

Safarien kan slutte på Sydlangeland, hvor en stor naturseværdighed er de mange fritlevende vilde heste. I områder Dovns Klint i Syd og Søgård i nord, lever en flok på omkring 60 vilde heste.

 

Læs også