DLF-ændringer med to nye ledere

Klaus K. Nielsen er udnævnt til director of corporate external affairs i DLF. Derek Bartlem er ansat som ny chief scientific officer i DLF.

DLF har udnævnt Klaus K. Nielsen til director of corporate external affairs, og han tiltræder i den rolle den 1. juli 2021, hvor hans hidtidige ansvarsområde skal varetages af Derek Bartlem, der denne dato således tiltræder jobbet som chief scientific officer.

Som director of corporate external affairs bliver det Klaus K. Nielsens ansvar at varetage DLF’s strategiske interesser gennem dialog og interaktion med relevante myndigheder og industrielle organisationer globalt.

Klaus K. Nielsen skal sikre, at virksomhedens produkter er godt positioneret i forhold til den grønne omstilling, hvor emner som bæredygtigt produktion af grovfoder, produktion af grønne proteiner samt kulstofbinding i jord er i centrum.

Klaus K. Nielsen vil deltage i forskellige netværk, hvor han vil være virksomhedens stemme i de komplekse og strategisk vigtige spørgsmål, der håndteres i de relevante fora.

Klaus K. Nielsen er hortonom og Ph.d. i plantemolekylær biologi. De seneste 15 år har han haft ansvaret for DLF-koncernens forsknings- og udviklingsaktiviteter globalt. Hans store engagement og viden har været stærkt medvirkende til at holde DLF’s innovative udvikling på et højt niveau.

Stor international erfaring

Som følge af Klaus K. Nielsens skifte har DLF ansat Derek Bartlem som chief scientific officer (CSO) og leder af DLF-koncernens globale planteforædling.

Derek Bartlem bliver samtidig medlem af DLF’s globale koncerndirektion. Han skal lede koncernens planteforædlingsorganisation og stå i spidsen for at udvikle DLF’s grønne og bæredygtige løsninger til kunder over hele verden.

Derek Bartlem har stor international erfaring inden for forskning og deltagelse i førende forskningsprogrammer.

Han kommer fra en stilling som head of research USA for KWS-koncernen og administrerende direktør for KWS’ amerikanske forskningsfacilitet, hvor han er ansvarlig for at drive den globale innovation inden for planteegenskaber og planteforædlingsteknologier.

Derek Bartlem har tidligere været ansat som adjungeret professor ved fakultetet for landbrug på Hokkaido University i Japan og har en ph.d. i anvendt biovidenskab.

Læs også