Navnenyt uge 28-21 Nord
40 år hos Agri Nord
Økonomiassistent Henny Gjørup Madsen har fejret sit 40 års jubilæum i Agri Nord.
- Det er slet ikke til at forstå, at der er gået 40 år, siger jubilaren, der ikke er afvisende overfor at gå efter sit 50-års jubilæum også.
Henny Gjørup Madsen startede som elev i 1981 i det daværende Hobro og Omegns Landboforening efter endt HH-eksamen, og det var lidt af en tilfældighed, at det blev landboforeningen.
Hos Agri Nord har hun blandt andet været med til implementering af nye IT-systemer, heriblandt Bedriftsløsningen og Summax.
Udover Summax arbejder hun med kontering og regnskaber for både landmænd og andre erhverv, og hun har været ansvarlig for oplæring af flere elever.
Henny Madsen
Henny Madsen
35.000 kroner til ung landmand
På Østjydsk Familielandbrugs generalforsamling blev 29-årige Mikkel Thorsen hædret med et legat på 35.000 kroner fra Pedersens Fond.
Mikkel Thorsen er født og opvokset på et mindre deltidslandbrug med jord og kreaturer. Han er udlært traktormekaniker og arbejder som selvstændig. For et par år siden købte han sammen med sin hustru Katrine en lille landejendom i Havndal, hvor de har kødkvæg og dyrker jorden med korn og græs. I Havndal er der langt til smeden, så Mikkel hjælper sine naboer med at reparere deres maskiner.
– Mikkel er utrolig hjælpsom og gør en stor indsats for at holde liv i landdistrikterne. Det er guld værd. Hans indsats er med til at gøre de små ejendomme mere attraktive for nye unge landmænd, når der skal skiftes ejere. I Østjydsk Familielandbrug var vi ikke i tvivl om, at Mikkel skulle indstilles til legatet, siger formand for Østjydsk Familielandbrug, Niels Jørgen Thomsen.
Formålet med Pedersens Fond er at støtte unge landmænd med kvægbesætninger på mindre bedrifter.
Mikkel Thorsen
Fra venstre: Formand for Østjydsk Familielandbrug Niels Jørgen Thomsen, Mikkel Thorsen og Katrine Thorsen.
Pronar tilbage hos Præstbro Maskiner
Præstbro Maskiner og Pronar indgår igen samarbejde. Aftalen mellem Præstbro Maskiner og Pronar er kommet i stand i kølvandet af, at HCP er blevet opsagt som importør af den Polske producent.
Pronar-programmet er ikke noget nyt for den nordjyske forretning. Præstbro Maskiner var i årene 2000-2018 eneimportør af hele Pronars program, og gennem denne årrække er det blevet til et salg på langt over 1000 vogne.
- Vi er så utrolig glade for, at vi nu igen skal have Pronar i vores program. Selvom vi har forsøgt at gøre alt hvad der har stået i vores magt for at servicere vores trofaste kunder, der gennem årene har købt Pronar-produkter af os, så bliver det unægtelig betydeligt nemmere i fremtiden. Det at vi fremadrettet har Pronar-fabrikken med direkte på sidelinjen betyder, at vi bedre kan give kunderne den service vi ønsker at give, siger salgsdirektør Flemming Larsen.
Pronar-programmet, som hovedsagelig omfatter vogne, bliver ikke en erstatning af de nuværende vognimporter, som Stronga kroghejsevogne og Randex entreprenørvogne, hos den nordjyske forretning.
- Med dette nye samarbejde kan vi tilbyde vogne i alle størrelser og til stort set alle behov – ja nu kan vi måske endog tilbyde det bredeste program af vogne på det danske marked, siger Flemming Larsen.
41-27-no
Pronar er igen på programmet hos Præstbro Maskiner. Foto: Præstbro Maskiner.
45 års jubilæum i Skive
Anne Marie Aggerholm har fejret 45 års jubilæum som revisorassistent hos Fjordland i Skive
Hun startede karrieren ved Morsø Landboforening og kom i forbindelse med virksomhedsoverdragelse til Landbo Limfjord. Virksomheden, der for nyligt, i forbindelse med fusionen mellem Landboforeningen Limfjord, LandboThy og Lemvigegnens Landboforening, skiftede navn til Fjordland.
Anne Marie betjener en fast gruppe af kunder med alt fra bogføring til regnskabsafslutning.
Anne Marie Aggerholm
Anne Marie Aggerholm
Hamlet Protein indvier nyt hovedkontor
Hamlet Protein, der producerer sojabaserede foderingredienser til unge produktionsdyr, har for nylig indviet sit nye globale hovedkvarter i Horsens. Kontorudvidelsen giver virksomheden mulighed for at integrere alle afdelinger i én bygning. Ud over at samle medarbejderne vil mange interne aktiviteter blive effektiviseret.
Det nye hovedkontor er indrettet med den nyeste teknologi inden for videokonference, store mødelokaler, områder til uformelle møder og der er brugt forbedrede isoleringsteknikker for yderligere at reducere virksomhedens CO2-fodaftryk.
- På trods af en overflod af tilgængelige online kommunikationsværktøjer, tror vi på vigtigheden af personlig kommunikation ansigt til ansigt. At få vores folk sammen under ét tag vil skabe kommunikation, kreativitet og netværk. Dette vil i sidste ende føre til en mere succesrig organisation, lyder konklusionen fra Erik Visser, administrerende direktør hos Hamlet Protein.
Hamlet Protein producerer sojabaserede protein- og fiberingredienser til smågrise-, kyllinge- og kalvefoder på to produktionsanlæg i Danmark og USA. Hamlet Protein servicerer kunder over hele verden gennem et netværk af egne salgskontorer og distributører.
23-27-fy
- På trods af en overflod af tilgængelige online kommunikationsværktøjer, tror vi på vigtigheden af personlig kommunikation ansigt til ansigt, lyder konklusionen fra Erik Visser (th), administrerende direktør hos Hamlet Protein i forbindelse med indvielsen af virksomhedens nye hovedkvarter. Han ses her sammen med Kjeld Johannessen, formand for Hamlet Proteins bestyrelse. Pressefoto
Pris til nyt DLG-domicil
På Ballesvej i Fredericia ligger DLG’s nye domicil, Aksen, som også er Årets Kontorbyggeri 2021. Det står klart efter Nohrcons årlige konkurrence, som består af en offentlig afstemning samt en fagjurys vurdering.
Efter mange gode år på Axelborg i København er DLG rykket mod vest, og bygningen Aksen i Fredericia – med udsigt til Lillebælt – er noget helt særligt.
- Det var en meget stor beslutning, da vi tilbage i 2017 bestemte os for at flytte en række funktioner fra Axelborg til Fredericia. Vi rykkede rødderne op og plantede dem igen ved Lillebælt, siger DLG’s koncernchef, Kristian Hundebøll.
- Selv om, tilføjer han, det seneste år har været en noget anderledes begyndelse for et nyt byggeri, ser vi allerede det potentiale, de synergier og den fællesskabsfølelse, som omgivelserne her i Aksen giver os.
Den nye bygning, som er på 7.500 kvadratmeter, fik på grund af corona-pandemien ikke den indvielse, DLG havde ønsket sig i sommeren 2020. Til gengæld lavede koncernen en intern konkurrence om et navn til bygningen, hvor godt 300 DLG-medarbejdere har deres daglige gang.
Resultatet blev »Aksen«.
Med huset har PLH Arkitekter skabt et af de mest unikke kontorbyggerier i Danmark - en bygning, der med sit sadeltag, spidse gavle og rustikke materialevalg nænsomt tilpasser sig sine omgivelser med udsigt til Lillebælt.
Bygningen er opført af AP Pension, som også ejer bygningen. PLH Arkitekter har tegnet stregerne og har ligeledes været indretningsarkitekter, mens NRE Denmark var totalentreprenør og Rambøll var bygherrerådgiver.
07-27-oe
DLG’s nye domicil i Fredericia, Aksen, er kåret som Årets Kontorbyggeri 2021.
DLG ansætter ny vicekoncerndirektør
Camilla Blicher Simonsen tiltræder den 1. september som vicekoncerndirektør for salg og kunderelation i DLG og indtræder samtidig i koncernens group management.
Med sig har Camilla Blicher Simonsen mere end 20 års kommerciel erfaring og kommer fra en stilling som senior sales director i Arla, hvor hun har ansvaret for salg og marketing til foodservice-segmentet i Danmark.
Som vicekoncerndirektør skal Camilla Blicher Simonsen, der er 46 år, stå i spidsen for DLG’s danske salgsorganisation, der gennem det seneste års tid har gennemgået en større transformation med det mål at styrke relationen til kunderne og forbedre kundeoplevelsen.
Camilla Blicher Simonsen er uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus og begyndte sin karriere i Procter & Gamble Denmark. I 2006 kom hun til Arla, hvor hun har haft forskellige roller inden for salg og marketing – blandt andet som marketingdirektør og siden 2019 som senior sales director for Foodservice i Danmark.
14-27-oe
Camilla Blicher Simonsen
Vinderne af Produktprisen 2021
Næsten 120 danske producenter havde i år tilmeldt deres produkter til Produktprisen, som Coop laver i samarbejde med »Sol over Gudhjem«- Danmarks største kokkekonkurrence. Nu er vinderne kåret i kategorierne mad, drikke, konfekture og innovation.
Finalen i den store landsdækkende produktpris bliver normalt afholdt på havnen i Gudhjem. I år var konkurrencen på grund af Covid19 imidlertid flyttet til den noget mindre location på Melstedgård i Melsted, Bornholm. Det lagde dog ikke nogen dæmper på finalefesten. 300 tilskuere kunne nemlig smage med under præsentationen af finaleprodukterne i den smukke have lørdag den 26. juni, hvor hele landet også kunne følge med på live-stream via Coop Danmarks Facebook.
Tolv finalister dystede om de fire priser, og producenterne Contempehrary, Banana, MayMays og Samsø Bær kunne forlade Melstedgård med et vinderdiplom i kategorierne: innovation, konfekture, mad og drikke. Producenten FALK Bornholm vandt en særlig publikumspris for deres kaffesyp.
Som noget nyt i år indstilles alle finalister til den store fælles nordiske fødevarepris EMBLA, der hylder det ypperligste i det nordiske køkken og har til formål at promovere nordisk madkultur internationalt.