Vestjyllands Andel har valgt ny bestyrelsesformand

49-årige Alex Ostersen fra Borris er ny bestyrelsesformand i Vestjyllands Andel. Det står klart efter torsdagens konstituerende bestyrelsesmøde i grovvareselskabet, hvor der samtidig blev budt velkommen til to nye ansigter.

Efter 20 år på posten afholdt Leif Haubjerg – i forbindelse med det nyligt afviklede VA Folkemøde – sin sidste beretning som bestyrelsesformand for Vestjyllands Andel. Valg til formandsposten var derfor ét af punkterne på dagsordenen, da grovvareselskabets repræsentantskab og bestyrelse torsdag var samlet på hovedkontoret i Herning.

- Generelt gælder det om at fortsætte ud ad den lige vej, som vi allerede har banet for os selv

Alex Ostersen, formand, Vestjyllands Andel

Flere repræsentantskabsmedlemmer meldte deres kandidatur til bestyrelsen, hvilket resulterede i et kampvalg i Område Midt. Dét faldt således ud, at Dorte Kvistgaard Christensen blev valgt ind som nyt bestyrelsesmedlem, mens Søren Bonde Laustsen blev valgt ind som nyt bestyrelsesmedlem i Område Syd. Sidstnævnte får desuden fornøjelsen af at fortsætte som repræsentantskabsformand.

På det efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde blev der indgivet forslag til valg af ny bestyrelsesformand. I den forbindelse gik ét navn igen på forslagssedlerne, og dermed kunne Alex Ostersen lade sig udnævne som ny formand i Vestjyllands Andel – uden modkandidater.

Sikre fortsat udvikling

- Jeg ser frem til at videreudvikle det gode og tætte samarbejde med direktionen, medarbejderstaben og den øvrige bestyrelse. Samtidig er ambitionen at øge bestyrelsens engagement i den strategiske udvikling af Vestjyllands Andel. Desuden handler det om at fastholde en kontinuerlig daglig drift i selskabet og sikre fortsat udvikling af foderblandinger, planteprodukter og vores generelle rådgivning til fremtidens landbrug, fortæller Alex Ostersen og tilføjer:

- Generelt gælder det om at fortsætte ud ad den lige vej, som vi allerede har banet for os selv. Her tænker jeg i særdeleshed på Vestjyllands Andels engagement inden for den grønne omstilling, hvor vi som en del af strategien i den grad har formået at sætte vores fælles selskab på landkortet.

Mens Alex Ostersen besætter formandsposten i Vestjyllands Andel, fortsætter Jens Peder Bendtsen i rollen som næstformand.

- Jeg er enormt glad for, at Jens Peder fortsætter som næstformand, fordi det er med til at fastholde en vis kontinuitet i formandskabet. Samtidig glæder det mig, at vi har fået nogle nye bestyrelsesmedlemmer ind i form af Dorte Kvistgaard Christensen og Søren Bonde Laustsen. Deres indtrædelse er med til at sikre den diversitet samt løbende udvikling, som er et musthave for enhver moderne bestyrelse, slutter Alex Ostersen.

Alex Ostersen er den blot anden bestyrelsesformand i Vestjyllands Andels historie. 

Vestjyllands Andels bestyrelse:

Alex Ostersen (formand)

Jens Peder Bendtsen (næstformand)

Bjarne Vendelbo Andersen

Martin Møller Jensen

Martin Pedersen

Niels Overgaard

Peter Just

Troels Lundby

Dorthe Kvistgaard Christensen

Søren Bonde Laustsen

Nicolai Hansen (eksternt bestyrelsesmedlem)

Preben Tang Andersen (medarbejdervalgt best. medlem)

Læs også