Stopper i FRDK på grund af sygdom

Sygdom tvinger kommunikationskonsulent i FRDK Hanne Schønning til at stoppe, og det er ikke med hendes gode vilje.

Hanne Schønning, kommunikationskonsulent i Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark (FRDK) har sidste arbejdsdag lige inden jul i år.

Det er ikke lysten, der får hende til at stoppe. Det er kræften, der ikke vil slippe sit tag i hende, skriver FRDK i en pressemeddelelse.

Hanne Schønning, der oprindeligt er uddannet jordbrugsteknolog, har en lang karriere indenfor landbruget bag sig. Både som konsulent hos Seges, planteavlsrådgiver i LRØ/Velas og dels rådgiver og produktchef i grovvarebranchen.

Nu ser hun tilbage på seks gode år hos FRDK.

- Det har været meget inspirerende at arbejde sammen med både bestyrelse, medlemmer og PløjefriRådgivere i FRDK, og det er virkelig svært at sige farvel til. Det er nogle helt specielle mennesker, og det sprudler med idéer. De har altid haft en helt særlig evne til at se positivt og konstruktivt på tingene, siger hun.

Hos FRDK har Hanne Schønning varetaget alt lige fra kontakt til medlemmer og PløjefriRådgivere, hun har været sekretær for bestyrelsen, haft det administrative og faglige ansvar for foreningens ugentlige nyhedsbrev, som hun også har udviklet og stået for i alle årene.

Det er derfor en ærgerlig formand for FRDK, Henrik Terp, der nu må sige farvel til en nøglemedarbejder.

- Hanne har haft afgørende betydning for, hvor FRDK er i dag, siger formand Henrik Terp, der understreger, at uden Hanne Schønning havde FRDK ikke haft næsten 700 medlemmer i dag.

Udover at stå for den daglige drift, så har det også været Hanne, der har fået bestyrelsens nogle gange flyvske ideer ført ud i livet.

- Hanne er helt eminent dygtig til at tage vores til tider abstrakte ideer, bryde dem op i bidder og få dem gjort til virkelighed og ført ud i livet. Hun har været åben og nysgerrig, og det har været nødvendigt for at følge den udvikling, som FRDK har været igennem, siger formanden.

Læs også