Turistpris til hjemstavnsgård

Sønderjyllands svar på Hjerl Hede lød beskrivelsen af Hygum Hjemstavnsgård i Sdr. Hygum ved Rødding

Hygum Hjemstavnsgård i Sdr. Hygum ved Rødding har fået overrakt UdviklingVejens turismepris 2018.
- I får turismeprisen 2018, fordi vi gerne vil anerkende og synliggøre den store frivillige indsats, som I alle yder. Siden jeres start i 1987 har I bygget op, bygget om og lagt til - alt sammen med frivilligt arbejde – til noget, vi i dag med stolthed kan kalde det sønderjyske svar på Hjerl Hede. Samtidig formår I som frivillige at give hinanden sociale relationer og livskvalitet, lød det fra UdviklingVejens formand, Ole Stubbe.
- Jeres indsats bliver bemærket. Hygum Hjemstavnsgård er en del af et meget righoldigt og varieret oplevelsestilbud til vores gæster, som også de kommercielle turismevirksomheder i området påskønner, fortsatte Ole Stubbe.
 

Fødevarer på gårdene

En væsentlig del af levendegørelsen på Hygum Hjemstavnsgård handler om, hvordan maden blev produceret hjemme på gårdene, før andelsbevægelsen og industrien tog over.
- Som turismevirksomhed er Hygum Hjemstavnsgård bærer af DNA-et til Vejen Kommune som centrum for fødevareproduktion – dvs. den erhvervsmæssige styrkeposition, som skal skabe flere arbejdspladser i området, lød det videre.
Hygum Hjemstavnsgård viser livet og produktionen på gården, gamle håndværk og traditioner. Der er åbent dagligt i sommerferieperioden, og der er en række store aktivitetsdage med særlige temaer. For at få gården til at fungere bruger de ca. 150 frivillige mange timer, og der er ugentlige arbejdsdage, som også rummer fælles spisning.
Formanden, Svend Dixen, glædede sig naturligvis over prisen og roser det arbejde, de mange frivillige yder for hjemstavnsgården.
Prisen uddeles hvert år til en turismevirksomhed efter indstilling fra turismeerhvervet. En dommerkomité bestående af de seneste tre års prismodtagere vurderer indkomne forslag og vælger selv, hvad de vil lægge vægt på i tildelingen.
De seneste to gange er priserne tilfaldet Museet på Sønderskov og Brørup Marked/Markedsrestaurationen.
 

Læs også