Miljøudvalg på studietur hos SLF

Det er ikke muligt at registrere afhentning af døde dyr fra kl. 8 lørdag til kl. 8 søndag, meddeler Daka.

Region Syddanmarks miljøudvalg, der har det overordnede ansvar for beskyttelse af blandt andet grundvandet mod herreløse jordforureninger fra punktkilder, var forleden på bedriftsbesøg hos SLFs bestyrelsesmedlem Esben Skøtt.

Esben Skøtt og hans familie driver med hjælp af fire medarbejdere 300 hektar planteavl og producerer 21.000 smågrise.

Regionsudvalget lyttede interesseret, mens Esben Skøtt forklarede, at der er styr på håndteringen af plantebeskyttelsesmidlerne samt miljøledelsen og -håndteringen på gården i det hele taget. Gårdejeren kunne samtidig berette, at risikoen for punktforurening i et veldrevet moderne landbrug er ganske lille.

I tidligere tider var det ofte huller og lavninger på markerne, som kommuner og lokalsamfund brugte til at dumpe forskelligt affald. Flere lokale lodsejere med gamle »skjulte lossepladser« udtrykte bekymring for, om de kunne risikere at blive gjort økonomisk ansvarlige for oprydning af disse lossepladser.

- Der var en rigtig god forståelse og dialog om forholdene, lyder det fra SLF i en pressemeddelelse.

Investor bag milliardsucces spår robotrevolution i landbruget

Esben Østergaard, som er en af stifterne bag milliardvirksomheden Universal Robots, mener, at en robotrevolution er undervejs i dansk landbrug. Det skriver Jyllands-Postens medie Finans.

- Jeg er overbevist om, at robotteknologi vil få betydning for mange brancher – og landbruget er en af dem, siger Esben Østergaard til mediet.

Selv skød han i 2019 penge ind i vækstkometen Farmdroid, som har hovedkvarter i Vejen, og som noget helt unikt tjener penge på at eksportere solcelledrevne markrobotter.

Universal Robots-stifteren mener ifølge Finans, at forholdene er ideelle for, at robotteknologien kan sprede sig til store dele af landbruget.

Daka lukker midlertidigt for registrering af afhentninger

Daka har lukker for registrering af afhentninger i den kommende weekend.

Det skyldes, at Dakas afdeling i Ringsted lukker, og at serverne skal flyttes til Jylland.

- Derfor er det desværre ikke muligt at registrere afhentning af døde dyr fra kl. 8 lørdag den 21. august til kl. 8 søndag den 22. august. Dette gælder for alle bestillingskanaler: hjemmeside, Pigup&Ko-appen og telefon. Alle forsøg på bestillinger af afhentninger, mens serverne er ude af drift, vil derfor ikke blive registreret i dette tidsrum, oplyser Daka.

Læs også