Formand for Agerskovgruppen fylder 75

Agerskovgruppens formand Jens Peter Aggesen fylder fredag den 17. september 75 år, og kan fejre dagen med adskillige sejre hakket i skæftet.

Den kvikke knægt fra slægtsgården Aggesensgård i Maugstrup nær Sommersted i Sønderjylland opsøgte i sin ungdom de ypperste i landbrugsfaget for at forberede sig på et liv som landmand.

Slægtsgården hjemme i Maugstrup drives i dag med både planteavl og svineproduktion af sønnen Niels Martin Aggesen. Dagligt tager fødselaren turen derud fra hjemmet i Sommersted for at tage et nap med faste opgaver i slagtesvinestalden.

Jens Peter Aggesen var i 2011 med til at stifte Agerskovgruppen, efter at den daværende VK-regering lancerede udspillet Grøn Vækst. Siden har han og Agerskovgruppen afholdt en række stormøder og nidkært forfulgt netop Grøn Vækst, randzoner, Landbrugspakken, efterafgrødekrav og mange flere temaer.

I øjeblikket verserer der en retssag mod staten om rimeligheden i de omfattende efterafgrødekrav som et fornuftigt virkemiddel. Her er det med støttebidrag fra en masse landmænd nu lykkedes Agerskovgruppen at skaffe landbruget en second opinion på spørgsmålet om efterafgrødekravenes effekt i forhold til den store omlægning til vårafgrøder og de ekstraomkostninger, kravene medfører.

Læs også