Danish Crown opjusterer grænse for helt læs

Grundet lettere grise opjusteres grænsen for helt læs for alle koncepter til 202 grise. Det oplyser Danish Crown i en nyhed.

Indtil nu har det krævet 198 grise at lave helt læs, men fremadrettet vil der altså skulle være 202 grise på lastbilen i stedet.

Danish Crown udsætter i øvrigt afhentning af cirka 15.000 grise og cirka 600 søer til uge 13.

Danske erfaringer som fyrtårn for fremtidens landbrug i Central- og Østeuropa

Med et øget dansk fokus på landbrug og fødevarer i Central- og Østeuropa skal de danske erfaringer være et fyrtårn for en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Det fortæller Jeppe Juul Petersen, der er regional koordinator på fødevare- og landbrugsområdet i Warszawa for Udenrigsministeriet.

- Samarbejdet i Central- og Østeuropa tager udgangspunkt i den danske overordnede fortælling om at kunne producere mere med mindre, hvilket skaber forretnings- og markedsmuligheder for danske virksomheder i landbrugssektoren, lyder det fra Jeppe Juul Petersen. Han tilføjer, at ambassaderne har identificeret følgende overordnede temaer, hvor der er gode forretnings- og markedsmuligheder:  Bæredygtighed, digitalisering og automatisering, staldteknologi til husdyr, vand og foder.

Samtidig vil den danske ambassade i Budapest opruste inden for økonomisk diplomati og mere markant end tidligere fremme partnerskaber, der understøtter en bæredygtig global omstilling.

- Ambassaderne i CEE-regionen vil understøtte danske virksomheder med at komme ind på markedet og opbygge strategiske alliancer. Mine lokale kolleger kender markederne, og hvem de skal henvende sig til. Det er et rigtig godt aktiv at have som virksomhed og det regionale samarbejde, fortæller Jeppe Juul Petersen.

Læs også