bannerPos

Ny formand for Danske Landbrugsskoler

29-05-2020 11:55

Forstander på Grindsted Landbrugsskole, Lene Søholt Jacobsen, er på Danske Landbrugsskolers generalforsamling den 19. maj blevet valgt som ny formand for Danske Landbrugsskoler. 

Den nyvalgte formand glæder sig til at fortsætte arbejdet med udviklingen af den danske landbrugsuddannelse, så den stadig er verdens bedste landbrugsuddannelse, og ikke mindst arbejdet med at få endnu flere unge til at vælge landbrugsuddannelsen.

- Jeg er overbevist om, at mange flere unge ville vælge en landbrugsuddannelse, hvis de vidste, hvor spændende og alsidig landbrugsuddannelsen er. Du får adgang til rigtig mange spændende karrieremuligheder og jobs i hele verden med en landbrugsuddannelse, siger Lene Søholt Jacobsen.

Lene Søholt Jacobsen overtager formandsposten i Danske Landbrugsskoler fra Jens Munk Kruse, forstander på Dalum Landbrugsskole, der har siddet som formand i 2½ år.

Jens Munk Kruse vil i det næste halve år bestride posten som næstformand for at sikre en optimal overlevering, da den tidligere næstformand Erik Poulstrup også er stoppet. Erik Poulstrup stopper pr. 1. juni som forstander på Nordjyllands Landbrugsskole.

 

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next