Politikere og landmænd tager en ny bæredygtighedsrunde

Tænketanken Frej har i samarbejde med DLG inviteret de tre politikere miljøminister Lea Wermelin (S), Ida Auken (R) og Tommy Ahlers (V) ud til fire landboforeninger i hele landet for at starte dialogen om, hvordan man på tværs af grisestald og folketingssal kan samarbejde om at nå i mål med de store bæredygtighedsvisioner indenfor klima, biodiversitet og natur.

Den 16. marts drager man ud i landet igen, denne gang i ministerbil sammen med miljøminister Lea Wermelin. Klimaambitionerne må nemlig ikke tænkes isolerede fra andre udfordringer. Derfor er biodiversitet, natur og klimatilpasning i centrum, når landmændene hos Agrovi og Nordsjællands Landboforening deler idéer og løsningsforslag med ministeren, lyder det fra arrangørerne af workshoppen, der foregår på Freerslev Kotel, Roskildevej 207, 3330 Gørløse, kl. 09–11.

Landmændenes egne inputs vil blive bragt endnu længere ind på Christiansborg, når Tænketanken Frej og DLG i maj måned kalder til stormøde. Her drøfter landboforeningernes direktører, folketingets fødevareordførere, Ida Auken, Tommy Ahlers og Lea Wermelin, hvordan projektets resultater kan føre til politisk forandring for et mere bæredygtigt Fødevaredanmark. Projektet er muliggjort af Foreningen PlanDanmark og DLG.

Læs også