bannerPos

Svinene falder 30 øre i næste uge

10,80 kroner pr. kg lyder slagtesvinenoteringen på i næste uge hos Danish Crown. Arkivfoto
25-06-2020 14:37

Både svin og søer falder med 30 øre i næste uge til henholdsvis 10,80 og 5,60 kroner pr. kg. 

Corona-nedlukningen af Europas største slagteri i Tyskland har skabt prismæssig tumult på det europæiske marked for grisekød. Det er et markant højere udbud af delstykker med ben, der presser priserne ned, forklarer Danish Crown i en markedsberetning.

- Nedlukningen af Tysklands største slagteri har smadret et helt centralt tandhjul i den europæiske forsyningskæde. Ikke på grund af de manglende slagtninger, men fordi den lukkede fabrik også står for udbeningen af delstykker fra flere andre slagterier i blandt andet Danmark. De delstykker skal nu afsættes i Europa, og det udnytter de virksomheder, der køber delstykker med ben for at udbene dem og sælge dem videre eller forarbejde kødet til pålæg og pølser, til at presse priserne ned, fortæller Lars Albertsen.

De manglende slagtninger i Tyskland betyder samtidig, at der lige nu sker en ophobning af grise. I stedet for at gå ind i en sommer med et lavt udbud af grise i Europa, så har markedet nu indstillet sig på, at der vil være et jævnt eller måske endda et stort udbud af grisekød de kommende måneder.

- Det er noget af det mest mærkelige, jeg har oplevet i de over 30 år, jeg har været i branchen. Når det overhovedet kan udvikle sig, som det gør, så er det forbi forbruget er endnu ikke op i gear på tværs af Europa efter de omfattende nedlukninger. Havde vi haft et normalt marked, så havde det set helt anderledes ud, siger Lars Albertsen.

Lige nu er der også et relativt stort udbud af delstykker i Asien. De amerikanske slagterier slagter på højtryk for at indhente det, som de tabte under de store corona-nedlukninger i april og maj.

- I øjeblikket sælger amerikanerne lige så hurtigt, som de slagter, og det sker til meget aggressive priser i særligt Kina. Derfor er det kinesiske marked ikke specielt attraktivt lige nu og kun i meget begrænset omfang et alternativ til at sælge i Europa, siger Lars Albertsen.
 

Konceptet var det billigst mulige staldbyggeri

Svineproducent Johannes Kaasgaard byggede en billig slagtesvinestald med plads til cirka 7000 slagtesvin. Det har givet ham en mere robust bedrift, udtaler han til Seges Svineproduktion.

Spredt høst og gode udbytter

Vinterbyg af hybridsort gav udbytte på 10 tons og var høstet allerede i uge 29. Rapsen er ligeledes i hus og hveden påbegyndes denne uge. Den spredte høst giver mulighed for at så tidligt og af den vej opfylde dele af kravet til efterafgrøder.

DBC Invest overtager aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas

Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest, foretager nu den første investering i danske biogasanlæg. Samtidig arbejder DBC på flere investeringer, der ventes inden for nærmeste fremtid.

Afrikansk svinepest i besætning 40 kilometer fra Tyskland

To nye udbrud af afrikansk svinepest i tamsvinebesætninger er konstateret i den vestlige del af Polen, rapporterer Fødevarestyrelsen.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.
Side 1 af 1889 (37764 artikler)Prev1234567188718881889Next