NutriFair tilbyder tre gratis webinarer

Den første af NutriFairs tre gratis webinarer er allerede torsdag den 7. april. Her kan deltagerne se frem til en analyse af den seneste tids prisudsving for landbrugsprodukterne, samt en forudsigelse af fremtidens marked.

Landbrugere kan nu tyvstarte på NutriFair-fagmessen den 17.-18. maj ved at tage del i NutriFairs gratis webinarer, der afholdes de kommende tre torsdage.

- Vi nærmer os så småt afholdelsen af NutriFair, og vi vil rigtig gerne i gang med allerede at skabe den gode stemning og bidrage med bredt fagligt indhold, som allerede kendetegner messen. Vi har samlet specialiserede fagfolk til alle tre webinarer, og hvert tema tager forskud på nogle af de emner, som kommer til at præge programmet på vores tre scener til messen, siger projektleder på NutriFair Ida Brøgger Hahn.

NutriFairs tre webinarer er gratis og varer omkring 35 minutter.

Fremtidens marked

Det første af de tre webinarer går under overskriften »Stormvejr på landbrugsmarkedet« og finder sted torsdag den 7. april kl.14. Her vil Peter Arendt fra Min Agro bringe sin indsigt i spil og forsøge at klæde landmændene godt på til den storm, landbruget står overfor.

- Det kan være svært at agere som landmand i disse svære tider. Afgrøde-, gødnings- og foderpriser er høje. Prisen for kød er samtidig forholdsvis lav. Dette ulige bytteforhold vil ændre sig med tiden. Men det er samtidig en usikker tid, vi står overfor, med udsigt til store prisudsving for landbrugsprodukter, i år fremadrettet, forklarer Peter Arendt.

Han vil i webinaret komme med sit bud på, hvordan prisudviklingen for afgrøder, foder og kød kommer til at udvikle sig i den resterende del af året.

Tilmeld dig her.

Zinkudfasning

De seneste to år har Vilomix sammen med Seges afprøvet forskellige tiltag ude hos flere landmænd i forløbet med at blive zinkfri.

Tina Sørensen, projektleder fra Seges, og Kristina Sørensen, produktchef ved Vilomix, er klar til at fortælle om erfaringerne fra projektet og vejen til en succesfuld fravænning til NutriFairs andet webinar torsdag den 21. april.

- Vi er så tæt på deadline for udfasningen af zink, og derfor vil vi virkelig gerne bidrage med inspiration til de landmænd, som skal til at gå i gang nu. Vi har øvet os på det i to år sammen med en række landmænd. Selv om hver eneste stald og hver eneste bedrift er forskellige, så har vi nu et rigtig godt udgangspunkt for at kunne rådgive både i, hvordan man sætter et godt team omkring zinkfri fravænning – særligt i forhold til for eksempel management, hygiejne og foderløsninger, fortæller Kristina Sørensen.

På webinaret vil deltagerne blandt andet blive præsenteret for griseproducent Anders Rold, der er en af de landmænd, som var en af de første til at gennemføre projektet med Seges og Vilomix, og som i dag er blevet zinkfri med succes.

Webinarerne kræver tilmelding på NutriFair Online.

Tilmeld dig her.

Tre webinarer

- Første webinar: Stormvejr på landbrugsmarkedet, torsdag 7. april kl. 14.00

- Andet webinar: Succesfuld zinkudfasning, torsdag 21. april kl. 12.30

- Tredje webinar: Bliv klogere på fremtidens foderforsyning, dens udfordringer og muligheder, torsdag 5. maj kl. 14.30

Læs mere om Zinkfri fravænning

Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.

Læs mere her

Læs også