232.000 til økodag

232.000 danskere så øko-køerne komme på græs

til Økodag præcis klokken 12.00.

232.000 danskere oplevede øko-køerne blive lukket på forårsgræs. Økologisk Landsforening glæder sig over danskernes store opbakning til eventen, de økologiske landmænd og økologien.
- Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest. Det er utroligt glædeligt, at danskerne bakker så massivt op om begivenheden. Det vidner om en stor interesse for økologi og dyrevelfærd og et ønske om at vide, hvor maden kommer fra, siger Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, som deltog i den officielle åbning af Økodag på Hagens Mølle ved Skive i Midtjylland.
Per Kølster mener, at begivenheden er med til sikre, at flere køer får græs under klovene i sommerhalvåret. Ifølge den seneste evaluering af Økodag, har 78 procent af de gæster, som ikke i forvejen købte mange øko-varer, således fået øget interesse for at købe økologiske fødevarer efter at have deltaget i Økodag.

Fængslet slog rekord

De over 200.000 mennesker var fordelt på 73 gårde landet over, der præcis klokken 12.00 åbnede stalddørene.
Højdespringeren var Søbygaard på Fyn, hvor hele 15.500 besøgende dukkede op. Søbygaard, som har været en del af et Statsfængslet Søbygaard siden dets start i 1933, var vært for tolvte gang.
Landmand Jørgen Rasmussen driver sammen med fire medarbejdere det økologiske landbrug. Ti indsatte hjælper dagligt i stalden med alt fra malkning til udmugning ved de 135 jerseykøer.

Glæde på Djursland

Også på Djursland var folk parate med kameraer og mobiltelefoner da Karensmindes 180 økologiske jerseykøer kom på græs ved Følle.
Ejendommen drives af Mikkel Nielsen og hans far Karl, og blev lagt om til økologi i 1996.
7.000 mennesker lagde vejen forbi Karensminde.

Læs også