Økologisk Høstmarked nærmer sig

Vi skal fejre, at høsten er i hus. Derfor inviterer de økologiske gårde indenfor den første weekend i september, hvor børn og voksne kan opleve det gode liv på en økologisk gård.

Økologisk Høstmarked fra et tidligere år hos Nørremadegaard i Rynkeby. Arkivfoto

Den 3. og 4. september holder de økologiske gårde i hele Danmark det årlige høstmarked. Det er muligt at besøge tre fynske gårde, hvor man både kan opleve dyrene og gå på opdagelse i det lokale madlandskab, når naturen i sensommeren kvitterer med en overflod af lækre, økologiske råvarer.

Økologisk Landsforening opfordrer til, at man tager både børn, ægtefælle, kæresten eller naboen under armen og går på opdagelse i det lokalt producerede, økologiske råvaremekka.

- Vi glæder os til at vise alt det, vi arbejder med, når vi hver dag står op for at dyrke, avle og producere økologisk mad til vores medborgere. I økologien er vi jo ikke kun én gård, men en hel fødekæde af køkkener, restauranter og virksomheder, der kæmper for økologien, og for at vi alle kan få rene økologiske varer. Det er det, vi kalder det økologiske fællesskab og det fællesskab er forbrugerne også en del af, og derfor byder vi alle velkommen i den første weekend i september, fortæller Louise Køster, der gerne vil omtales som forperson for Økologisk Landsforening.

Aktiviteter på gårdene

Økologisk Høstmarked er for alle. Der er ikke én gård, der er ens. Nogen steder kan man se, hvordan dyrene lever under åben himmel over jorden, andre steder, kan man undersøge hvordan de allermindste dyr, det vigtige mikroliv, arbejder i den økologiske jord. Der vil være foderture, fællesspisning, pluk-selv blomster og så videre.

- Vi vil gerne invitere forbrugerne indenfor og vise alt det økologien rummer, også det der er udover de rene råvarer. Vi har en klokkeklar dagsorden i Økologisk Landsforening, der handler om sikring af vores klima og drikkevand, styrkelse af biodiversiteten og en bæredygtig fremtid for os, vores børn og vores planet. Den dagsorden møder du, når du besøger os til Økologisk Høstmarked, siger Louise Køster.

På Økologisk Landsforenings hjemmeside kan man finde en oversigt over de 36 gårde, der holder Økologisk Høstmarked og hvilke aktiviteter, der er på gårdene. De fleste steder er det muligt at købe mad og drikke. De tre fynske muligheder er Nørregaard ved Aarup, Dreyers Økologiske Landbrug ved Brændekilde og Nørremadegaard ved Rynkeby.

Læs også