Landmænd vil være økologer

Økologien fortsætter sin fremgang. Alene frem til maj i år har 1.029 landmænd søgt Landbrugsstyrelsen om at omlægge et areal på størrelse med Mors til økologi.

- Supermarkederne har verdensrekord i salg af økologiske varer. Også i mange andre lande er forbruget af økologiske varer i hastig vækst. Jeg er glad for, at så mange danske landmænd reagerer på den efterspørgsel og omlægger produktionen, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) ifølge DR Nyheder,
Miljø- og Fødevareministeriet forventer nu, at 3.120 kvadratkilometer dansk landbrugsjord vil blive drevet økologisk i 2019. Det svarer til størrelsen på Fyn.
 

Tror på økologien

I Hejsager ved Haderslev har den 27-årige landmand Niels Diederichsen besluttet sig for at omlægge sit 100 hektar store landbrug til økologi.
- Som udgangspunkt skal vi have hvede, havre og måske nogle hestebønner, siger Niels Diederichsen, der er uddannet fra Dalum Landbrugsskole og forpagter jorden af sin far.
Miljø- og Fødevareministeriet støtter sporskiftet med 1.200 kroner per hektar i to år. Derudover modtager landmanden et årligt basistilskud på 870 kroner per hektar.
Den støtte er da også den umiddelbare grund til, at Niels Diederichsen har valgt at omstille sit plantebrug til økologi.
- Den primære grund er al den her støtte til at nyetablere. Det gør rigtigt meget. Men jeg tror også lidt på økologien. Det er den vej, vi skal; i hvert fald skal vi have formindsket vores pesticidforbrug, siger Niels Diederichsen, der har en drøm om en dag at tage skridtet videre fra at være økologisk planteavler til at være indehaver af et økologisk dyrebrug.
 

Læs også