Majs skal høstes grøn

Tørken og varmen fortsætter de næste par uger, og derfor er det nødvendigt at vurdere, om majsen overhovedet er i stand til at sætte kolber. Hvis svaret er nej, er det optimale at høste den grøn i starten af august. Hvis svaret er ja, er det sandsynligt, at den er høstklar i slutningen af august.

- Hvor der ikke dannes kolber, skal majsen tages grøn, og hvor den udvikler kolber, skal den blive stående, påpeger Bjørn Lisbjerg fra KWS Scandinavia. Her foto fra majshøst sidste år. På dette foto ses til venstre en majsplante, der ikke har dannet hunblomst og som derfor ikke kommer til at danne en kolbe. Til højre en plante, som har dannet hunblomst (i den røde firkant) og som derfor har chance for at danne en kolbe med kernefyldning. Kilde: KWS Scandinavia

Desværre ser det ud til, at uvandet majs på lettere jord kan komme til at tage så meget skade af varmen og manglen på vand, at den bør høstes som grønmajs uden kolber.

- Det er meget ærgerligt og koster tabt udbytte.Men alternativet, nemlig at lade majsen stå, til den visner, er bare endnu værre, konstaterer Ken Brink fra KWS Scandinavia.

På den baggrund er det vigtigt at holde grundigt øje med markerne med m

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også