Forberedelserne til Dansk Markdemo 2025 er i fuld gang

Efter en succesfuld start i 2023 vender Dansk Markdemo tilbage den 25. og 26. juni 2025. Og udover masser af maskiner i aktion, er der også masser af nye aktiviteter under opsejling i marken allerede nu.

Dansk Markdemo trak masser af besøgende ved premieren i 2023, og forberedelserne er allerede godt i gang til at gentage og udbygge succesen i 2025, hvor Dansk Markdemo bliver afviklet for anden gang den 25. og 26. juni.

- Timingen er rigtig god sidst i juni, da mange landmænd på det tidspunkt ser frem mod den kommende høst, mens den største forårstravlhed er overstået, sådan lyder det fra udstillingsansvarlig Erik Nissen, Dansk Maskinhandlerforening.

- Vi glæder os til igen at se en masse landmænd på marken ved Kolding sammen med de mange udstillere. Terminen er lagt for, at så mange landmænd som muligt kan komme ud og se en masse nye maskiner og teknikker i aktion og få inspiration til deres næste maskininvestering, siger Erik Nissen.

I år falder terminen sammen med den svenske udstilling Borgeby Fältdagar. Her har en gruppe maskinudstillere fra den svenske maskinleverandørforening i år valgt at springe fra og pulje deres aktiviteter på en messe i Midtsverige.

- Maskinudstillerne bliver mere og mere selektive med deres deltagelse i messer og dyrskuer. Det glæder os, at rigtig mange maskinleverandører bakker op om vores arrangement, hvor vi fokuserer på netop at vise maskinerne i marken og få samlet en stor del af branchen på ét sted, siger Erik Nissen.

Markarbejdet begyndt

Under den første markdemo i 2023 viste 72 udstillere deres maskiner frem på det 32 hektar store areal i Lunderskov ved Kolding. I 2025 vender vi tilbage på den samme mark, som allerede nu er sået til med forskellige afgrøder og demoparceller.

Agrovi har sået efterafgrøder i en parcel, og vil så vårbyg og hestebønner direkte i efterafgrøderne i foråret og se på teknik og muligheder. Der vil også blive sået efterafgrøder i foråret, så det er muligt at se forskel på etablering i forhold til friske eller udvintrede efterafgrøder.

Til Dansk Markdemo 2025 vil Spiras sætte fokus på krydsfeltet mellem maskiner og agronomi.

- Vi sætter fokus på rækkeafstand og plantetal og glæder os til at tale med de besøgende om, hvordan man optimerer sortsvalg, gødnings- og ukrudtsstrategi til de tekniske valg man tager, samt de muligheder der er for at tænke maskiner og agronomi sammen, fortæller Kasper Kjær Jensen, Planteavlkonsulent i Spiras.

- I rapsen afsøger vi grænserne for rækkeafstand og plantetal, mens vi i vintersæden kigger på sorternes egenskaber, når de får plads nok. Der kommer flere spændende demoparceller til senere, lover Kasper Kjær Jensen.

Skal udvikle fremtidens planteavl

De Danske sortsforædlere er også med - Danish Agro/Nordic Seed, DLG/Sejet, Hornsyld Købmandsgaard og KWS. De har alle sået ti typer vintersæd og vil også så ti vårafgrøder, så der er rig mulighed for se de nyeste sorter og få en snak om, hvad der er det bedste valg for dig.

Ambitionen for arrangementet er, at det skal være gennemsyret af høj faglighed, relevante temaer og fokus på nogle af de nye tekniske løsninger, som kan bidrage til at udvikle fremtidens planteavl.

Læs også