Video fra USA: Paul driver 500 hektar alene

Oktober var høstsæsonen for majsavlerne i Wisconsin, USA, og her var Paul i fuld gang med at tærske, da salgschefen for Bauer i Skandinavien, Jacob Johnsen, mødte op til et uanmeldt besøg.

Det er meget at lave som majsavler i Wisconsin, USA for tiden.

Det er i hvert fald tydeligt, når man ser videoen af Jacob Johnsen, salgschef for Bauer Skandinavien, der besøger landmanden Pauls bedrift på sin tur til World Dairy Expo.

- Han fortæller, at han driver sine 1.000 acres, altså 500 hektar, mere eller mindre selv. I sæsonen får han hjælp af sin nevø og sin nabo, så her er de vel cirka 2,5 mand til at drive den her gård, fortæller Jacob Johnsen.

Han fortæller desuden, at landmanden frem mod Covid-19-pandemien havde malkekvæg, men at han nu udelukkende dyrker jordbrug.

Pæn afregning i år

- Han har to afgrøder: Majs og bønner. Majsen, som er blevet høstet her i dag, giver 16,8 tons pr. hektar, forklarer salgschefen.

Halvdelen af høsten i år – som i øvrigt er rigtig god – den sælger landmanden direkte til de omkringliggende kvægbrug, som har brug for majs, som der er stor mangel på.

- Prisen på majs er ret god, fortæller landmanden, han får nemlig 6,5 dollar pr. bushel (1.655 danske kroner pr. ton, red.).

 

Læs også