Inspiration på plante- og klimakonference

Plantebaserede fødevarer stod på menuen i mere end én forstand, da LandboNord havde plante- og klimakonference i Vrå.

Forbrugerne efterspørger i stigende grad dokumentation for de fødevarer, de køber. Det stiller en række krav til fremtidens landbrug, som man enten kan se som begrænsninger eller muligheder.

- I Danmark har vi allerede mange forudsætninger for at byde ind på den grønne dagsorden. Vi er et af de lande i verden, hvor vi er langt fremme med digitalisering, dokumentation og sporbarhed når det kommer til fødevareproduktionen. Det handler om at få det sat i system og fortælle den gode historie fra jord til bord, sagde chefkonsulent i LandboNords PlanteRådgivning, Søren Greve Olesen.

Da klokken nærmerede sig middagstid, blev deltagerne budt på en lækker vegetarbuffet. Det havde i flere år været Søren Greve Olesens ønske, og i år blev det en realitet – meget til udvalgsformandens fortrydelse.

- I år fik deltagerne så at føle, hvor galt det kan gå i fremtiden, sagde formand for LandboNords Planteudvalg, Hans Chr. Holst med et glimt i øjet og fortsatte.

- I dansk landbrug har vi altid været klar til at producere de fødevarer, som forbrugerne efterspørger. Kød vil i mine øjne altid være en del at fremtidens middagsbord, sikkert ikke i de mængder, vi har i dag. Men uanset hvad, så skal vi nok levere, sagde Hans Crh. Obel og gjorde det klart, at han ikke støtte op om, er en potentiel CO2-afgift til landbruget.

Læs også