bannerPos

Australsk forsker har opskriften på effektiv kulstoflagring

John Kirkegaard (tv) i samtale med Hanne Schønning og Niels Damsgaard Hansen, begge FRDK.

AF: MAJBRITT RYTTER CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
22-01-2020 10:12
Ledende forsker inden for dyrkningssystemer og jordbundsforhold, John Kirkegaard, har fundet ud af, at manglende indhold af kvælstof, fosfor og svovl i jorden, bliver en begrænsende faktor for opbygning af kulstof i jorden.

John Kirkegaard, ledende forsker inden for dyrkningssystemer og jordbundsforhold hos CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) i Australien, var på besøg hos FRDK ved fredagens vintermøde. Som navnet antyder, har han danske aner, idet hans tipoldefar var landmand på en gård i Jylland, der lå nær kirken i Gjellerup ved Herning, før han senere emigrerede til Australien.

- Jeg har arbejdet med landbrug i 30 år

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.
Side 1 af 1772 (35435 artikler)Prev1234567177017711772Next