Der er økonomi i præcisionssprøjtninger

Jesper Rasmussen, Gustav Callesen og Søren Marcus Pedersen, KU, har undersøgt, om det kan betale sig at kortlægge ukrudt og foretage præcisionssprøjtninger.

I tabellen ses hvilke forudsætninger. der ligger til grund for den økonomiske redegørelse. Det kan betale sig for landmanden at pletsprøjte efter dronekort, hvis der er mindre end 38-48 procent tidsler i marken, og overflyvningen laves på 50 hektar. Hosstående figurer viser forholdet mellem omkostningerne ved, droneoverflyvning og besparelsen på herbicid til bekæmpelse af tidsler under to scenarier. I det første skal landmanden overflyve 50 hektar med tidsler og i den følgende 20 hektar. I figuren er det forudsat, at landmanden selv forestår overflyvningen og softwaren er blevet gjort tilgængelig gratis, hvilket ikke er tilfældet i dag. 
På figurerne skelnes imellem 1 og 2 års anvendelse, hvilket signalerer antallet af gange, kortlægningen Hosstående figurer viser forholdet mellem omkostningerne ved, droneoverflyvning og besparelsen på herbicid til bekæmpelse af tidsler under to scenarier. I det første skal landmanden overflyve 50 hektar med tidsler og i den følgende 20 hektar. I figuren er det forudsat, at landmanden selv forestår overflyvningen og softwaren er blevet gjort tilgængelig gratis, hvilket ikke er tilfældet i dag. 
På figurerne skelnes imellem 1 og 2 års anvendelse, hvilket signalerer antallet af gange, kortlægningen

Jesper Rasmussen, Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet, har sammen med Gustav Callesen og Søren Marcus Pedersen, begge Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, undersøgt økonomien i pletsprøjtning.

- Det kan betale sig for landmanden at pletsprøjte efter dronekort, hvis der er mindre end 38-48 procent tidsler i marken og overflyvningen foretages på

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også