bannerPos

Kernemajs skal høstes før 1. november

Kernemajs er klar til høst, når vandprocenten er under 40 og den sorte plet, »black spot«, ses, hvor kernerne hæfter til spindlen. Foto: Sagro
21-10-2020 13:58

Kernemajs høstes, når vandindholdet i kernerne er maksimalt 40 procent og den sorte plet, »black spot«, ses, hvor kernerne hæfter til spindlen. Dette skal gerne være før 1. november.

- Indlejringen af stivelse i kernerne stopper, når black spot er synlig på kernernes vedhæftningssted til spindlen, forklarer planterådgiver Thomas Harbo, Sagro.

Han fastslår, at vandindholdet i kernerne da er omkring 40 procent, og at kernerne ikke kan tærskes af spindelen, førend løsningslaget (black spot) er dannet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.
Side 1 af 1988 (39746 artikler)Prev1234567198619871988Next