Maskinstationen er et familieforetagende

På den familiedrevne Venslev Maskinstation er man klar til at gå i gang med forårsarbejdet. Og når dyrskuerne begynder, er hele familien klar til at gå i aktion.

Erik Olsen ser til køerne, der står og hygger sig i den store løsdriftsstald. De kommer snart ud på græs. Lis Olsen, gift med Erik og mor til Jeppe, sørger for at hele hverdagen hænger sammen. Her med maskinstationens to maskotter. Den faste mand Mads Dahl foran strømaskinen, der i første omgang blev købt for at lette arbejdet med køerne. Den bliver også brugt til maskinstationens kunder, da den er god til at lave et godt flydelag på gylletankene. Når der bliver indkøbt en maskine, finder man ofte hurtigt mange anvendelsesmuligheder for den.

På Solbjerggaard, der ligger nær Skibby i Nordvestsjælland, har Erik og Jeppe Olsen, far og søn, siden 2013 sammen drevet maskinstation og eget landbrug med 250 hektar planteavl og tilhørende kødkvægsbesætning på omkring 100 Simmentalere.

Lis Olsen, der er gift med Erik og mor til Jeppe, er foruden de to faste medarbejdere Mads Dahl og Dennis Pedersen også en vigtig del af foretagendet.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også