bannerPos

Stort potentiale for teknologiske fremskridt

Hen ved 200 landmænd, konsulenter og forskere havde fundet vej til Vindumovergaard Gods nær Bjerringbro, da der onsdag i sidste uge blev afholdt demodag om præcisionsjordbrug og ny teknologi til marken. Heriblandt også Alex Jensen, der sammen med flere af sine kammerater fra Landbrugsskolen Sjælland var kørt den lange vej for at blive klogere på, hvad de kan forvente sig i fremtiden.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
15-10-2019 08:00
Præcisionsjordbrug, dataflow fra computer til terminal og datagrundlaget for målrettet regulering var blandt emnerne, da Seges i samarbejde med partnerskabet Future Cropping afholdt demodag på Vindumovergaard Gods ved Bjerringbro.

Onsdag i sidste uge var knap 200 interesserede landmænd, konsulenter og forskere samlet hos Hans de Neergaard på Vindumovergaard Gods nær Bjerringbro for at bliver opdateret på viden om præcisionsjordbrug og ny teknologi til marken.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next