bannerPos

Stort potentiale for teknologiske fremskridt

Hen ved 200 landmænd, konsulenter og forskere havde fundet vej til Vindumovergaard Gods nær Bjerringbro, da der onsdag i sidste uge blev afholdt demodag om præcisionsjordbrug og ny teknologi til marken. Heriblandt også Alex Jensen, der sammen med flere af sine kammerater fra Landbrugsskolen Sjælland var kørt den lange vej for at blive klogere på, hvad de kan forvente sig i fremtiden.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
15-10-2019 08:00
Præcisionsjordbrug, dataflow fra computer til terminal og datagrundlaget for målrettet regulering var blandt emnerne, da Seges i samarbejde med partnerskabet Future Cropping afholdt demodag på Vindumovergaard Gods ved Bjerringbro.

Onsdag i sidste uge var knap 200 interesserede landmænd, konsulenter og forskere samlet hos Hans de Neergaard på Vindumovergaard Gods nær Bjerringbro for at bliver opdateret på viden om præcisionsjordbrug og ny teknologi til marken.

Værten selv, der i tre sæsoner har lagt arealer til afprøvning af nye præcisionsteknologier, lyttede mindst lige så interesseret.

- Vi har været med siden 1991 og lavede allerede den gang

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next