Har Kerb virket dårligt på græsukrudtet?

Selv om der blev sprøjtet med Kerb allerede tidligt i november, så undrer man sig måske over, at græsukrudtet fortsat står lige grønt og upåvirket.

Der ses fortsat græsukrudt i mange vinterrapsmarker – også i marker, hvor man havde travlt med at udsprøjte Kerb, så snart kalenderen viste november og jordtemperaturen var kommet sikkert under 10 grader celcius.

Men hvorfor går græsset ikke ud i de Kerb-sprøjtede rapsmarker?

- Hvert år kigger man langt efter Kerb-effekten, som ofte kun viser sig i form af en dæmpende effekt på græsukrudtet hen over vinteren, påpeger planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak, AgriAdvice.

- Først når jodtemperaturen igen stiger sidst i februar – eller måske først hen over marts måned – ser man effekten af Kerb og græsset visner.

Tjek allerede nu

Kan man ikke vente med at få bevis for Kerb-effekten har Hans Jørgen Bak en god metode.

- Har man et gammelt glastagvindue, så er det en glimrende ide at bruge dette som drivhus over rapsen og derved tvinge jordtemperaturen op. Så ser man effekten af Kerb, som den senere vil vise sig i resten af marken.

Han understreger også, at selv om græstæppet i vinterrapsen på nuværende tidspunkt stadig er markant, så kan der sagtens stå glimrende rapsplanter med kraftige pælerødder.

Læs også