Pløjedag på Langeland

Langelands Veteranpløjere mødes til både hygge og perfekte plovfurer i fokus på lørdag.

Langelands Veteranpløjere er i samarbejde med Dansk Veterantraktorklub igen i år værter ved det traditionsrige efterårsarrangement »pløjedag«. Det foregår på lørdag den 28. september klokken 9-15, og ligesom sidste år er det Gustav og Knud Rabølle Knudsen, Ravnerydvej 12 i Simmerbølle, der lægger muld til.

Der vil som altid både være mulighed for at deltage i både hyggepløjning og konkurrencepløjning. Under pløjedagen vil der være godkendte dommere til stede, der nøje følger furerne hos de konkurrerende deltagere, og ved dagens afslutning kåres en langelandsmester i pløjning.

- I år er Knud Rabølle Knudsen dommer i konkurrencepløjningen, fortæller veteranpløjernes formand Niels Frovin Christensen, der er imponeret over, at der igen o år også vil være deltagere ved arrangementet, der tager turen helt fra Sjælland.

Vejledning til debutanter

I år har foreningen også valgt at gøre lidt ekstra for debutanterne indenfor konkurrencepløjning.

- Rasmus Ellegaard Hindsgaul har lovet at komme og vejlede nogle af de nye deltagere i konkurrencepløjning, så de kan komme godt ind i reglerne og lære lidt om, hvad det er dommerne kigger efter ved plovfuren, påpeger Niels Frovin Christensen.

Under arrangementet vil der traditionen tro også være udstillinger af forskellig slags. Derudover er der også chance for at gøre et godt køb på stumpemarkedet.

Tilmelding til pløjning og salg af stumpemarked er nødvendig, og skal ske til Niels Frovin Christensen. Deltagelse i pløjning samt morgenkaffe og middagsmad er gratis for medlemmer af foreningen.

 

Læs også