bannerPos

Ung pløjer slår igen seniorerne og skal til VM i USA

Henning K. Andersen

29-10-2018 09:37
21-årige Martin Lindberg Velling fra Hobro er egentlig juniorpløjer, men ved DM i pløjning i Vendsyssel var han for andet år i træk den bedste af alle i standardplov, og han er nu kvalificeret til VM 2019 i USA for seniorpløjere.

LandboUngdom afholdte 26. og 27. oktober DM og NM i pløjning på marker i Vendsyssel. Unge frivillige havde stablet et flot stævne på benene, og det ædle håndværk, som pløjning er, blev fremvist til perfektion.
 
Den gode stemning blev krydret med en lang række vindere, og mest bemærkelsesværdigt var det, at 21-årige Martin Lindberg Velling genvandt sin junior DM-titel og samtidig ligesom sidste år fik flere point end seniorpløjererne. Det betyder, at den unge pløjer fra Hobro er kvalificeret til næste års VM i USA. I 2018 deltog han i VM i Stuttgart, hvor det blev til en 11. plads.  
 
Der var i det hele taget meget stærke juniorier i standardklassen, eftersom nummer to i junior Andreas Thorsager også ville have taget andenpladsen i seniorrækken.
 
Fjerdeplads skal forbedres til VM
I vendplovskategorien blev vinderen også en gentagelse fra sidste år, eftersom Søren Korsgaard fra Holstebro tog sejren og sikrede sig en tur til VM i USA. Her skal han forsøge at kravle op på præmieskamlen, efter det i 2018 blev til en bitter fjerdeplads.
 
I forbindelse med DM blev der også afholdt Nordisk Mesterskab, og her sørgede Andreas Thorsager og Rasmus Pedersen for dansk guld.
 
Her vinderne af alle kategorier til stævnet i Vendyssel
DM - landbrugsklassen: Peter Lykke Ellegaard, 
DM - vendeplov, junior: Christoffer Dam, Kirke Hyllinge
DM - vendeplov, senior: Søren Korsgaard, Holstebro
DM - standardplov, junior: Martin Lindberg Velling, Hobro
DM - standardplov, senior: Palle Lind Christensen, Hjørring
NM - standard, junior: Andreas Thorsager, Danmark (Give)
NM - standard, senior: Juha Rosendal, Finland
NM - vendeplov: Rasmus Pedersen, Danmark 
DM - veteran, classic: Morten Ravn Kjærgaard, Havndal
DM - veteran, 1-furet: Peter Gehrt Clemmesen, Bylderup Bov
DM - veteran, flerfuret bugseret: Claus Bech, Søndersø
DM - veteran, flerfuret liftophæng: Jørgen Jørgensen, Tim

Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.
 

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next