bannerPos

Ung pløjer slår igen seniorerne og skal til VM i USA

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
29-10-2018 09:37
21-årige Martin Lindberg Velling fra Hobro er egentlig juniorpløjer, men ved DM i pløjning i Vendsyssel var han for andet år i træk den bedste af alle i standardplov, og han er nu kvalificeret til VM 2019 i USA for seniorpløjere.

LandboUngdom afholdte 26. og 27. oktober DM og NM i pløjning på marker i Vendsyssel. Unge frivillige havde stablet et flot stævne på benene, og det ædle håndværk, som pløjning er, blev fremvist til perfektion.
 
Den gode stemning blev krydret med en lang række vindere, og mest bemærkelsesværdigt var det, at 21-årige Martin Lindberg Velling genvandt sin junior DM-titel og samtidig ligesom sidste år fik flere point end seniorpløjererne. Det betyder, at den unge pløjer fra Hobro er kvalificeret til næste års VM i USA. I 2018 deltog han i VM i Stuttgart, hvor det blev til en 11. plads.  
 
Der var i det hele taget meget stærke juniorier i standardklassen, eftersom nummer to i junior Andreas Thorsager også ville have taget andenpladsen i seniorrækken.
 
Fjerdeplads skal forbedres til VM
I vendplovskategorien blev vinderen også en gentagelse fra sidste år, eftersom Søren Korsgaard fra Holstebro tog sejren og sikrede sig en tur til VM i USA. Her skal han forsøge at kravle op på præmieskamlen, efter det i 2018 blev til en bitter fjerdeplads.
 
I forbindelse med DM blev der også afholdt Nordisk Mesterskab, og her sørgede Andreas Thorsager og Rasmus Pedersen for dansk guld.
 
Her vinderne af alle kategorier til stævnet i Vendyssel
DM - landbrugsklassen: Peter Lykke Ellegaard, 
DM - vendeplov, junior: Christoffer Dam, Kirke Hyllinge
DM - vendeplov, senior: Søren Korsgaard, Holstebro
DM - standardplov, junior: Martin Lindberg Velling, Hobro
DM - standardplov, senior: Palle Lind Christensen, Hjørring
NM - standard, junior: Andreas Thorsager, Danmark (Give)
NM - standard, senior: Juha Rosendal, Finland
NM - vendeplov: Rasmus Pedersen, Danmark 
DM - veteran, classic: Morten Ravn Kjærgaard, Havndal
DM - veteran, 1-furet: Peter Gehrt Clemmesen, Bylderup Bov
DM - veteran, flerfuret bugseret: Claus Bech, Søndersø
DM - veteran, flerfuret liftophæng: Jørgen Jørgensen, Tim

Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.
 

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.

Ny faglig podcast til branchen

Den første episode af Cevas nye podcast Griseriet er nu frit tilgængelig for alle på iTunes, Spotify og Spreaker.
Side 1 af 1891 (37801 artikler)Prev1234567188918901891Next