Ser frem til en ny minister
Mogens Jensen kunne ikke gøre andet end at trække sig, mener Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug.

Det lykkedes aldrig at få et godt samarbejde med Mogens Jensen, lyder det fra Flemming Fuglede, formand for Bæredygtigt Landbrug.
Der bliver nu gjort klar til det niende ministerskifte siden 2010 på fødevareministerposten.
I landbrugets organisationer er det synd at sige, at man ligefrem begræder, at fødevareminister Mogens Jensen (S) nu trækker sig på grund af håndteringen af minksagen.
Fra formand i Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, lyder det i en skriftlig kommentar til Effektivt Landbrug:
- Jeg synes, det er forventeligt og naturligt, at det her forløb får politiske konsekvenser. Processen har været fuldstændig uacceptabelt og uden fortilfælde. Der påhviler regeringen et stort ansvar for at få genoprettet tilliden og et konstruktivt samarbejde.
Han fortæller, at Landbrug & Fødevarer gerne bidrager til samarbejdet.
- Men jeg minder lige om, at minkavlerne og deres familier stadig ikke har fået et eneste svar på, hvilken fremtid eller erstatning, de ser ind i, siger Søren Søndergaard.
Dårligt samarbejde
Fra Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede, lød det i juni 2019, da Mogens Jensen blev sat ind som minister, at han var fortrøstningsfuld. Ikke mindst fordi, at Mogens Jensen kommer fra Vestdanmark, og er født og opvokset på Mors.
- Jeg er glad for, at det er en fra Vestdanmark, så vi forhåbentlig taler det samme sprog, sagde Fuglede i 2019.
I dag lyder det, at dialogen mellem Mogens Jensen og Bæredygtigt Landbrug har vist sig at være dårlig.
- Vi glæder os til, at vi får en minister, der vil lytte til landbrugets problemer. Den minister, som vi har haft i dag, har ikke villet varetage vores interesser, siger Flemming Fuglede, der mener, at det kan godt lade sig gøre at finde en sådan i Socialdemokratiet.
Han kalder minksagen for dybt tragisk.
- Jeg kan næsten ikke sætte ord på. Verdens bedste minkavlere med verdens bedste mink er smidt på møddingen.