Veganerpartiet opstiller nu fire kandidater i Aarhus, der blandt andet vil kæmpe for mere økologi og et opgør med det konventionelle dyrelandbrug.
Veganerpartiet i Aarhus opstiller fire kandidater til kommunalvalgkampen. Det skriver partiet i en pressemeddelelse fredag.
Det bliver Veganerpartiets første valgkamp nogensinde, og ingen af deres kandidater har været stillet op før. Den manglende erfaring med lokalpolitik ser de dog ikke som en hæmsko, men som en styrke.
Partiet opstiller fire kandidater: Hella Schulin, Sabrina Holt og Stefán Guðnason, der alle tre har en baggrund i aktivistmiljøet, samt Allan Nørlund Madsen.
- Jeg ser helt klart min erfaring som aktivist som et plus. Den har givet mig en indsigt og ballast, som ikke kan læres andre steder, udtaler Stefán Guðnason, næstforperson og byrådskandidat for Veganerpartiet.
Vil bekæmpe sprøjtemidler
Partiet vil blandt andet arbejde for mere økologi i offentlige indkøb, plantebaseret kost i offentlige institutioner og mere markant bekæmpelse af sprøjtemidler i grundvandet.
- Det kan ikke være rigtigt, at vi som kommune skal betale en løsesum, så landmændene ikke forurener vores drikkevand, udtaler Stefán Guðnason.
Her referes til Miljøbeskyttelsesloven §26a, hvor kommunen kan blive nødt til at betale landmænd for at afskaffe pesticider i drift, hvis landmænd og kommune ikke opnår et gensidig aftale herom.
- Veganerpartiet mener, at samfundet er nødt til at løsrive sig fra lobbyisternes krav om, at der skal kompenseres, hvis erhvervet begrænses af lovgivning, skriver de i pressemeddelelsen.
- Konventionelt landbrug ikke i orden
Det er særligt samfundets forhold til fødevareproduktionen, der står partiet nært, og de skriver, at de på mange punkter ønsker et opgør med det konventionelle dyrelandbrug.
- Der er en afkobling mellem borgernes etiske ståsted og deres forbrugsvaner. Det er et problem, at borgerne gennem årtier er blevet vildledt til at se dyr som produkter, skriver de.
- Jeg har stort set ikke mødt én eneste dansker som synes, at den måde vi holder dyr på i det konventionelle dyrelandbrug, er i orden. Ikke desto mindre kommer mere end 96 procent af den samlede produktion i Danmark fra konventionelt dyrelandbrug. Vi er nødt til at tale om vores forhold til dyr og den viden, vi har om deres behov og evne til opleve frygt og smerte, udtaler Sabrina Holt, byrådskandidat i Aarhus Kommune og bestyrelsesmedlem for Østjyllands Storkreds.