Demonstrationsarrangør: - 9. december er en historisk dag

Foreningen for Folkelighed, som også stod bag sidste års store minkdemonstration, står bag demonstrationen ved retten i Frederiksberg torsdag den 9. december, imens statsminister Mette Frederiksen bliver afhørt.

Opdateret klokken 14:40: I en tidligere version skrev vi, at Jeppe Søe stod i spidsen for foreningen som formand. Han fortæller, at han ikke længere er formand. Fungerende formand er i dag Tina Grusgaard Pedersen.

Sidste år samledes hundreder af traktorer i København og Århus arrangeret af Foreningen for Folkelighed på grund af minksagen.

Torsdag den 9. december klokken 8 vil der også dukke en række demonstranter op, blandt andet en række tidligere minkavlere, der er kritiske overfor regeringens håndtering af corona og nedslagtningen af hele Danmarks minkproduktion sidste år.

»Vi krævede, at minksagen blev undersøgt.  At der blev nedsat en kommission, der skulle undersøge forløbet. En regering kan ikke bare lukke et erhverv. Hvilket erhverv bliver det næste?« skriver foreningen i en samlet pressemeddelelse.

»Der blev lyttet, og kommissionen gør deres bedste for at vride sandheden ud af vidnerne, der ikke husker specielt godt og heller ikke har gemt væsentlige dokumenter. Vi har fået billedet af en magt, der er magtfuldkommen - og egenrådigt har trådt på alle uden lovhjemmel. For os er der ingen tvivl om, at det bør ende i en rigsret«, lyder det i meddelelsen, som fortsætter:

»Torsdag den 9. december er en historisk dag. En siddende dansk statsminister skal vidne foran dommerne om en sag, der har smadret et erhverv og kostet skatteyderne 19 mia. kroner.  Mange har glemt, at sagen ikke handler om en hysterisk departementschef, telefoner med mulige perfide sms’er eller om hvem der sagde hvad på hvilket møde, som alle har glemt de var til. Kommissionen handler om minkavlere! Levende danske familier, der med militær og politi fik dræbt deres livsværk. Det er dem, det hele handler om«, skriver Foreningen for Folkelighed.
 

 

Læs også