Venstre: Naturen vinder vigtig sejr i Europa-Parlamentet

Naturen har vundet - og Venstre har vundet en betydelig politisk sejr, da Europa-Parlamentet i dag vedtog en ny lov for at genoprette den europæiske natur. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Venstres kontor i Europa-Parlamentet.

Et flertal i parlamentet vedtog onsdag en omdiskuteret naturgenopretsplan med et snævert flertal. Blandt andet foreslår parlamentet, at 20 procent af naturen i EU skal genoprettes, og at medlemslande skal forsøge at sikre kvalitets-natur for at bevare – og styrke – biodiversiteten.

- Dette er en kæmpe sejr. Naturen og biodiversiteten har længe råbt på politisk handling, og derfor er vi selvfølgelig kisteglade for, at europæerne nu får en lov for naturgenopretning, siger Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet, Morten Løkkegaard, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Nu kan parlamentet begynde forhandlingerne med Ministerrådet med en ambitiøst forslagspakke i ryggen.

Resten af Venstres medlemmer af Europa-Parlamentet byder også resultatet af onsdagens afstemning velkommen.

- Jeg mente det, da jeg sagde, at jeg var for naturgenopretning, men imod Kommissionens forslag. Det beviste jeg i dag, da jeg stemte for naturgenopretningsloven efter, at teksten blev markant forbedret med vores mange ændringsforslag. Nu tager teksten både hånd om naturen og biodiversiteten og kan reelt virke i virkeligheden. Det er et meget bedre udgangspunkt for den videre forhandling, der nu skal foregå mellem medlemsstaterne, Kommissionen og Parlamentet. Forhåbningen er at nå en endelig aftale inden parlamentsvalget i juni 2024, siger Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentets Landbrugs- og Fiskeriudvalg.

- Jeg har under hele forløbet ønsket en bedre naturgenopretningslov. Kommissionens forslag var noget makværk, og Ministerrådets var en markant forbedring. Det er derfor rigtigt godt, at et flertal i parlamentet i dag yderligere forbedrede Rådets tekst, og vi har derfor et langt bedre udgangspunkt for de videre forhandlinger, end vi havde turde tro på undervejs. Derfor stemte jeg ja ved dagens afstemning, siger Erik Poulsen, medlem af parlamentets miljøudvalg.

Læs også