bannerPos

BL: Uanstændig fremrykning af miljøkrav

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
05-11-2019 15:03
Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald er rystet over, at regeringen fremrykker miljøkrav i målrettet regulering fra 2021 til 2020.

Fra Bæredygtigt Landbrug er der også stor opstandelse over, at regeringen via sit finanslovsudspil har besluttet sig for at fremrykke miljøkrav fra 2021 til 2020. Jørgen Evald, faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug fortæller, at foreningen tirsdag fik svar tilbage fra ministeren på en henvendelse, der netop handlede om kvælstof, og det faktum, at landmænd har brugt mindre gødning end antaget i de modelberegninger, der danner grundlag for kvælstofmålsætningen. I svaret nævner fødevareministeren intet om, at regeringen har besluttet at fremrykke miljøkravene.

- Det er jo helt uanstændigt. Det virker helt godnat. Det er ren følelser. Der er ingen bund i det. På fredag får vi forhåndspræsenteret de nye tal fra Novana (det nationoale overvågningsprogram, red.), men det har man åbenbart ikke tid til at vente på.

- Det er da en besynderlig måde at opføre sig på, siger Jørgen Evald.

Pivot-vanding er fremtiden

Bauer får de første pivot-anlæg ud at køre inden længe i Danmark, lyder det fra firmaets danske specialist Jacob Johnsen.

Tysk notering over 14 kroner

Den tyske slagtesvinenotering stiger med 4 cent til 1,89 euro pr. kg (14,08 kroner), meddeler Danske Svineproducenter.

Styrelse begynder at give nye tilsagn

Landbrugsstyrelsen begynder nu at give nye tilsagn vedrørende økologisk arealtilskud og plejegræs.

Et samarbejde i top

Brødrene Søren og Peter Kreutzfeldt overtog sammen den fædrene gård i sommeren 2017. Et forløb og et samarbejde som de fleste nok vil misunde.

Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes. Han var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.
Side 1 af 1691 (33804 artikler)Prev1234567168916901691Next