bannerPos

BL: Uanstændig fremrykning af miljøkrav

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
05-11-2019 15:03
Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald er rystet over, at regeringen fremrykker miljøkrav i målrettet regulering fra 2021 til 2020.

Fra Bæredygtigt Landbrug er der også stor opstandelse over, at regeringen via sit finanslovsudspil har besluttet sig for at fremrykke miljøkrav fra 2021 til 2020. Jørgen Evald, faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug fortæller, at foreningen tirsdag fik svar tilbage fra ministeren på en henvendelse, der netop handlede om kvælstof, og det faktum, at landmænd har brugt mindre gødning end antaget i de modelberegninger, der danner grundlag for kvælstofmålsætningen. I svaret nævner fødevareministeren intet om, at regeringen har besluttet at fremrykke miljøkravene.

- Det er jo helt uanstændigt. Det virker helt godnat. Det er ren følelser. Der er ingen bund i det. På fredag får vi forhåndspræsenteret de nye tal fra Novana (det nationoale overvågningsprogram, red.), men det har man åbenbart ikke tid til at vente på.

- Det er da en besynderlig måde at opføre sig på, siger Jørgen Evald.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next