Kollerup kiggede i nord

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) besøgte mandag flere lokale virksomheder i Nordjylland.

Rammen for rundturen i Nordjylland var at se den aktive erhvervspolitik i praksis og diskutere løsninger og udfordringer med virksomhederne.

Den nordjyske rundtur er arrangeret af ’De Fem Styrker’, som består af erhvervsorganisationerne Horesta, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, Lægemiddelindustriforeningen og Danske Rederier.

- Omkring halvdelen af dansk eksport kommer fra de fem sektorer. Det er fem danske styrkepositioner, som er med til at sikre arbejdspladser – ikke mindst i Nordjylland. Jeg ser frem til at få et dybere indblik i de forskellige brancher i dag og høre om udfordringer og muligheder. Jeg ønsker at føre en aktiv erhvervspolitik, og det kræver, at man lytter til folk med hænderne helt inde i produktionsapparatet, sådan som det er planlagt i dag, udtaler Simon Kollerup

I løbet ad dagen skulle erhvervsministeren blandt andet besøge andelskartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, for at blive klogere på hvordan kartofler bliver til andet end kartoffelmel, men også gennemgår en innovativ proces, så de kan anvendes i papirindustrien.

aldo

Læs også