Mens det fra talerstolen især handlede om miljø og klima, var det under debatten især landbrugets pressede økonomi og skepsis over den miljøregulering, der finder sted i øjeblikket, der var på dagsordenen blandt de fremmødte i salen.

For finanskrisen og siden boykot af Rusland og sidste års massive sommertørke, har gjort ondt i landbruget herhjemme.

Omkring miljøpolitikken var det især skepsis omkring det nye drikkevandsudspil fra regeringen og dens støttepartier, der især blev spurgt ind til – hvor flere brugte udtrykket »følelsespolitik« - altså politik baseret på følelser og ikke fakta.

Kritik af minister

Jens Peter Aggesen, kendt som frontmand i Agerskovgruppen, spurgte ind til både økonomi og miljø - ligesom han rettede direkte kritik af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen:

- Lars, du kunne hjælpe os ved at fjerne skatter. Kvælstofplanen er lavet ud fra regneark, det er ikke rimeligt. Og så er din nye minister på området mere forbrugerminister end fødevareminister, lød det fra Jens Peter Aggesen, der kom med en direkte opfordring til Lars Løkke Rasmussen om at flytte landbruget fra fødevareministeriet til erhvervsministeriet.

Lars Løkke Rasmussen understregede og forsvarede sin beslutning om sammenlægningen af miljø- og fødevareministeriet, som han ser som en fordel for landbruget.

Dansk overimplementering

Asger Christensen, landmand, politiker og kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre spurgte ind til overimplementering af EU-direktiver i Danmark, som det blandt andet er set med vandløb.

- Overimplementering har mange dimensioner. Grundlæggende skal vi være med til at efterleve de regler, som vi selv har været med til at lave. Nogle lande ser reglerne som anbefalinger, og det skal vi have strammet op på. Danmark skal ikke være tossegod, lød svaret fra Lars Løkke Rasmussen, der i den forbindelse også fremhævede etableringen af Implementeringsråd i Danmark som et af værktøjerne.

- Et lignende uafhængigt organ i EU kunne sagtens også være en idé. Nogle lande implementerer loyalt, mens andre lande ser det som vejledninger, konkluderede statsministeren.

Politik