bannerPos

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Østjysk Landboforenings formand Henrik Nielsen (billedet) gælder sig over, at foreningen sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne. Foto: Østjysk Landboforening
23-01-2020 15:19

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. 

- På generalforsamlingen sidste år besluttede vi, at foreningens overskud fra 2018 skulle komme medlemmerne til gode. Der var krise hos vores svine- og kvægproducenter, og vi besluttede, at overskuddet på 1,2 millioner kroner skulle føres tilbage til medlemmerne som en rabat på kontingentet i år, fortæller formand for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen.

Han fortsætter:

- Overskuddet kommer fra vores ejerandel i rådgivningsselskabet Velas – det tidligere LMO – og det er glædeligt, at vi kan føre et så stort og mærkbart beløb tilbage til vores medlemmer. I en tid, hvor landbruget ikke har tjent så mange penge, giver det ikke mening at forhøje foreningens egenkapital. Det er langt bedre at pengene kommer vores medlemmer til gode, understreger han. 

Erhvervspolitisk arbejde

Østjysk Landboforening arbejder målrettet på at varetage medlemmernes interesser og søge politisk indflydelse både lokalt og på landsplan.

- Vi er sat i verden for at gøre en forskel for vores medlemmer og deres familier. Det er det, vi hele tiden har in mente. Vi ønsker at være med til at sætte dagsordenen og påvirke de politiske beslutninger til gavn for landbruget. Det er det, vi arbejder målrettet på både som selvstændig forening og i samarbejde med de andre midt- og østjyske landbrugsforeninger, siger Henrik Nielsen.

Landboforeningens formand står i spidsen for 550 medlemmer fra henholdsvis Horsens, Hedensted og Ikast-Brande Kommune. 

mip

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.
Side 1 af 1931 (38614 artikler)Prev1234567192919301931Next