bannerPos

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Østjysk Landboforenings formand Henrik Nielsen (billedet) gælder sig over, at foreningen sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne. Foto: Østjysk Landboforening
23-01-2020 15:19
Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. 

- På generalforsamlingen sidste år besluttede vi, at foreningens overskud fra 2018 skulle komme medlemmerne til gode. Der var krise hos vores svine- og kvægproducenter, og vi besluttede, at overskuddet på 1,2 millioner kroner skulle føres tilbage til medlemmerne som en rabat på kontingentet i år, fortæller formand for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen.

Han fortsætter:

- Overskuddet kommer fra vores ejerandel i rådgivningsselskabet Velas – det tidligere LMO – og det er glædeligt, at vi kan føre et så stort og mærkbart beløb tilbage til vores medlemmer. I en tid, hvor landbruget ikke har tjent så mange penge, giver det ikke mening at forhøje foreningens egenkapital. Det er langt bedre at pengene kommer vores medlemmer til gode, understreger han. 

Erhvervspolitisk arbejde

Østjysk Landboforening arbejder målrettet på at varetage medlemmernes interesser og søge politisk indflydelse både lokalt og på landsplan.

- Vi er sat i verden for at gøre en forskel for vores medlemmer og deres familier. Det er det, vi hele tiden har in mente. Vi ønsker at være med til at sætte dagsordenen og påvirke de politiske beslutninger til gavn for landbruget. Det er det, vi arbejder målrettet på både som selvstændig forening og i samarbejde med de andre midt- og østjyske landbrugsforeninger, siger Henrik Nielsen.

Landboforeningens formand står i spidsen for 550 medlemmer fra henholdsvis Horsens, Hedensted og Ikast-Brande Kommune. 

mip

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.
Side 1 af 1772 (35433 artikler)Prev1234567177017711772Next