bannerPos

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

- Er du jordejer i Nordsjælland, i Sønderjylland, på Fyn eller i Midtjylland, og er du interesseret i at høre mere om mulighederne med solceller, så er det nu du skal være aktiv, siger en rådgiver. Foto: Colourbox
28-09-2020 09:40

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Pladsen til solcelleanlæg strammer til, så der nu kun er behov for at producere mere grøn el i Midtjylland, Sønderjylland, på Fyn og i Nordsjælland. Altså omkring de store byer som Århus, Odense og København.

Alle andre steder i landet er behovet dækket, vurderer virksomhedsrådgiver og solcelleprojekt-ekspert i Agri Nord, Jacob Frey Hansen.

- Det er kun i de nævnte områder, at der stadig er behov, fordi der ikke produceres nok strøm, siger Jacob Frey Hansen.

Han tilføjer, at behovet alle andre steder er dækket af vindmøller eller anden vedvarende energi, for eksempel planlagte solcelleanlæg, ifølge en rapport, som EnergiNet har lavet. EnergiNet styrer det overordnede el-net i Danmark.

Kommuner bestemmer

Den jyske vestkyst og Vendsyssel er godt dækket ind med el fra grøn produktion, men det hjælper ikke de ovennævnte steder, fastslår Jacob Frey Hansen.

- Det er samfundsøkonomisk dyrt at flytte strøm over store afstande. Der skal etableres højspændingskabler, så jeg vil mene, at det er nødvendigt at etablere anlæg de steder, der ikke er så godt dækket, simpelthen fordi det er billigere, siger han.

Det er dog afgørende, hvordan de enkelte kommuner forholder sig.

Viborg Kommune er eksempelvis netop nu ved at planlægge, hvor meget solenergi man vil tillade og hvilke kriterier, der skal gælde for projekterne. Ifølge EnergiNets rapport vil Viborg være underforsynet med grøn el i 2025, hvor Danmarks behov for solenergi ellers ser ud til at være opfyldt.

- Det er med andre ord nu, man skal være aktiv, hvis man har jord i den kommune og overvejer at opstille solceller, siger Jacob Frey Hansen.

Potentiale

Der er rigtig mange kommuner, der netop nu arbejder på mulighederne for at etablere anlæg. Udover Viborg er for eksempel Holbæk Kommune også i gang med planlægningen.

- Er du jordejer i Nordsjælland, i Sønderjylland, på Fyn eller i Midtjylland, og er du interesseret i at høre mere om mulighederne med solceller, så er det nu du skal være aktiv, siger Jacob Frey Hansen.

Han vurderer, at processen bliver bedst, hvis man starter med at finde en sparringspartner og dernæst tager kontakt til ét af de cirka ti aktive solcelleselskaber i Danmark for at få lavet en kontrakt.

mip

 

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next