Gratis rådgivning til økologiske roedyrkere

Økologisk VKST tilbyder alle Nordic Sugars økologiske dyrkere gratis rådgivning i marken.

ØKOLOGI Nu er det igen muligt for økologiske sukkerroedyrkere hos Nordic Sugar at få en økologisk rådgiver ud og give gode råd i marken og få et par professionelle øjne på, hvilke tiltag der skal foretages lige nu.

Økologisk VKST har således indgået en aftale med Nordic Sugar, som dækker et gratis markbesøg af en times varighed med fokus på sukkerroedyrkningen i løbet af sæsonen 2020.

Darran Andrew Thomsen og Ninna Rieper Boesen, de to sukkerroeeksperter hos Økologisk VKST, er sat på sagen, og de tilbyder gratis rådgivning og tager udgangspunkt i den enkelte mark.

- Der er lige nu rigtig meget at se på i roemarken, hvor det mest aktuelle er ukrudtsbekæmpelsen. Aftalen dækker dog hele sæsonen, og vi kan hjælpe med at se på alt fra såning og radrensning til manuel lugning, fortæller Ninna Rieper Boesen fra Økologisk VKST.

Udgangspunkt i den aktuelle mark

Hun og Darran Andrew Thomsen kan hjælpe med alle typer spørgsmål – som for eksempel, hvornår såning skal forekomme? Og hvornår, hvor meget og hvilken type ukrudtsbekæmpelse, der er nødvendig? Hvor hurtigt, der skal køres med radrenseren? Og hvor tæt man kan komme på rækkerne? Og om der eksempelvis skal jord med ind imellem rækkerne?

Og der er en rigtig god grund til at få en professionel konsulent ud og give sit besyv med i marken.

- Med professionel og korrekt rådgivning i marken kan roedyrkeren spare penge og høste mere, da alle beslutninger er taget på et korrekt beslutningsgrundlag, og alle justeringer er foretaget korrekt og med udgangspunkt i den aktuelle status i marken, påpeger Ninna Rieper Boesen.

jhal

Læs også