Efter øgede velfærdskrav: Stigende priser har sænket forbruget af svinekød med 22 procent
Øgede krav til dyrevelfærd har sænket produktionen af svinekød og øget forbrugerpriserne, hvilket har medført et fald i forbruget af svinekød hos lavindkomstgrupper på 22 procent.

Svineproduktionen er faldet i takt med stigende velfærdskrav, hvilket har ført til stigende forbrugerpriser og lavere forbrug. Foto: Colourbox
Ifølge en ny dyrevelfærdslov, som den amerikanske delstat Californien indførte for et års tid tiden, skal at alt svinekød, der sælges i Californien, opfylde samme krav, som der stilles til californiske landmænd. Det er blandt andet øgede pladskrav til søerne.
Som følge af de nye krav er produktionsomkostningerne steget, hvilket, ifølge mediet Pig Progress, har ført til stigende forbrugerpriser.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her