Smågrisepriser stiger igen

Efterspørgslen efter smågrise fortsætter sin opadgående kurve, og der atter prisstigning på smågrismarkedet. Priserne forventes at stige yderligere den kommende tid.

Der er atter prisstigning for afregningen af smågrise til det tyske marked. Nord-West noteringen stiger således med 2,00 euro til 32,50 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise stiger med 1,30 euro til 21,20 euro.

Dermed fortsætter priserne sin opadgående kurs, som de har haft hele året. En kurs der ikke synes at stoppe. Ifølge Danske Svineproducenters nyhedsbrev, så indikerer den tyske VEZG-smågrisenotering, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 2,50 euro til 35,00 euro (298 kr. inkl. vægtregulering).

Om den seneste prisstigning lyder det fra Danske Svineproducenter:

- Efter 12 ugers stilstand steg den tyske slagtesvinenotering i onsdags med 2 cent til 1,21 euro. Selvom det ikke er meget, er det alligevel et vigtigt signal, som indikerer, at udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked snart er afviklet, og at priserne sandsynligvis vil fortsætte med at stige i de kommende uger. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN kan slagteklare grise nu afsættes uden større problemer, dog med regionale forskelle. Det vigtigste er imidlertid, at de store tyske slagterier – efter forlydender – accepterede noteringsstigningen i onsdags, lyder det, hvor det uddybes, at den positive udvikling på det tyske slagtesvinemarked naturligvis smitter af på smågrisemarkedet.

- I forventningen om stigende slagtesvinepriser er tyske slagtesvineproducenter nu villige til at betale mere for smågrisene. Derudover falder udbuddet på smågrisemarkedet ikke bare sæsonmæssigt, men også fordi mange tyske smågriseproducenter er stoppet i de seneste måneder. Som følge heraf stiger næsten alle nordeuropæiske smågrisenoteringer, lyder det fra Danske Svineproducenter.

SPF-selskabet hævede de danske puljenoteringer med 20 kroner i torsdags, mens de fleste hollandske smågrisenoteringer steg med 2,50-3,50 euro i sidste uge. De fleste tyske markedsinteressenter regner med medvind på det tyske slagtesvinemarked og derfor også med fortsat stigende smågrisenoteringer i de kommende uger.

ege

Læs også

Svinerådgivere: Fejlregistreringer i CHR kan give gult kort
Granuleret halm i grisetransporten
Fare-reder redder ikke griseliv
Proteinrigt foder indeholder beta-mannan, som æder dyrenes energi
Svineproducent: - Opjusteringen i noteringen vækker optimisme
Danish Crown hæver svinenoteringen med 50 øre