Temadag om udendørs svineproduktion udsættes

Arrangementet udsættes til juni, men det er fortsat emner under overskriften Klima & udvikling, der er på programmet, når der i år holdes Temadag for udendørs svineproduktion.

SvineRådgivningen sætter atter fokus på specialiseret rådgivning indenfor økologi- og frilandsproduktion. I den forbindelse afholdes, i samarbejde med Seges Økologi-Innovation, Temadag for udendørs svineproduktion 2021 under overskriften »Klima og udvikling«.

Grundet de længerevarende genåbningsplaner har arrangørerne imidlertid valgt at flytte temadagen for udendørs svineproduktion fra tirsdag den 20. april til tirsdag den 1. juni – samme tid, sted og program, i forventning om, at man til den tid vil kunne samles på en måde og i et antal, der vil give mulighed for at afholde en rigtig god og givende dag for både producenter, firmafolk og fagfolk.

Arrangementet afholdes dermed tirsdag den 1. juni fra klokken 9-16 hos Landbrugscenteret Sagro i Billund.

Veterinær-indlæg

Programmet for dette års temadag byder blandt andet på indlæg vedrørende »Den klimaneutrale gris«. Der er et indlæg ved Gustaf Bock, direktør, Sustainable Farming - Danish Crown. Chefforsker Frank Oudshoorn fra Seges Økologi Innovation vil i sit indlæg komme ind på klimaberegninger på bedrifts- og produktniveau.

Indenfor samme emne vil økologisk svineproducent Nicolaj Pedersen fra Hovborg komme ind på sine tanker om klima og udvikling på sin bedrift. Desuden vil omdrejningspunktet i dagens afsluttende debat være »Fortsat udvikling i udendørs produktion – hvordan?« ved producent og formand for Økologisektionen L&F, Hans Erik Jørgensen.

Dagens program byder endvidere på veterinær-indlæg, blandt andet vedrørende soens sundhed og betydningen for pattegrisedødelighed, samt indlæg vedrørende græsprotein og fravænning uden zink i praksis.

Find mere om tilmelding og se hele programmet på svineraadgivningen.dk.

Læs også

Lovkrav til sygestier til drægtige søer er trådt i kraft
Eksperter: Tag Covid-19-vanerne med ind i stalden
Danish Crown hæver grisenoteringen med 30 øre
- Der er al grund til at tage risikoen for svinepest særdeles alvorligt
Kontrolkampagne sætter fokus på flokbehandling
Prognose: Kraftig prisstigning på smågrise