Nye produkter til det mobilblandede foder

Kunder hos CR-Foderservice vil fremover have mulighed for at tilkøbe udvalgte tilskudsprodukter til brug ved blanding i de mobile blandeanlæg. Det gælder blandt andet Cabanin CSD der erstatter E-vitamin.

Hovedfokus hos CR Foderservice er naturligvis først og fremmest at holde bilerne booket og ude at blande foder. Med salget af tilskudsprodukter vil virksomheden blot sørge for også at have et udvalg af velafprøvede produkter, som landmanden kan vælge til i forbindelse med det melfoder som der blandes ude på bedriften. Foto: CR Foderservice

Siden begyndelsen af april har det derfor blandt andet været muligt at købe og få tilsat det danskproducerede, prisbillige og EU-patenterede E-vitamin antioxidant, Cabanin CSD. Foto: CR Foderservice

Til sommer er det 10 år siden, at CR Foderservice begyndte at køre ud til konventionelle svineproducenter med deres mobile blandeanlæg. Siden er der sket meget – Antallet af biler er oppe på ni, og siden 2018-2019 har konceptet også omfattet økologiske producenter.

Nu har virksomheden valgt at satse på yderligere et ben i forretningen, nemlig nøje udvalgte pakkevarer der kan understøtte det melfoder der blandes ude på den enkelte bedrift.

Et boost til dyrene

Siden begyndelsen af april har det derfor blandt andet været muligt at købe og få tilsat det danskproducerede, prisbillige og EU-patenterede E-vitamin antioxidant, Cabanin CSD.

- Det er et naturprodukt, der ikke som sådan har direkte indvirkning på produktionen. Men det kan højne dyrets stresstærskel, og grisen bliver dermed mere robust, forklarer salgschef Steen Lindegaard-Aaen fra CR-Foderservice, nærmere om det produkt, som han betragter som et boost til dyrene i de perioder af året, hvor man typisk anbefaler et tilskud af ekstra E-vitamin.

Steen Lindegaard-Aaen peger blandt andet på perioderne, hvor det sidste korn i bunden af amerikanersiloerne bruges op, sommertiden med de høje temperaturer og risikoen for varmestress og ikke mindst nykornseffekten lige efter høst, hvor det vil være relevant at booste dyrene med et tilskud af antioxidanter og E-vitaminer.

Konkurrencedygtige priser

Ifølge salgschefen, har Cabanin CSD netop et højt indhold af polyfenoler i form af udvalgte elementer fra vindruer, solbær, citrusfrugter og søde kastanjer med særligt antioxidative effekter. Disse polyfenoler kan være mere effektive antioxidanter end C- og E-vitamin. Desuden har polyfenolerne i Cabanin CSD også gode antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber.

- Både Cabanin CSD og de andre produkter vi tilbyder, giver rigtig god mening for vores eksisterende kunder. Vi kan sælge det til en fast og meget konkurrencedygtig pris, så vi sikrer landmanden de bedste produkter til den bedst mulige pris, fastslår salgschefen, og tilføjer, at der naturligvis også er et Cabanin-produkt til økologerne.

Det er R2 Agro i Hedensted der producerer det plantebaserede tilskud der erstatter E-vitamin, og produktet er ifølge Steen Lindegaard-Aaen 25-30 procent billigere end lignende E-vitaminprodukter.

Understøtter hovedfokus

Beslutningen om at tage udvalgte pakkevarer ind i sortimentet er ifølge salgschefen en helt naturlig forlængelse af virksomhedens ydelser.

- Vores hovedfokus er naturligvis først og fremmest at holde bilerne booket og ude at blande foder af høj kvalitet til den rigtige pris. Med tiltaget med salg af tilskudsprodukter vil vi blot sørge for også at have et udvalg af velafprøvede produkter, som landmanden kan vælge til i forbindelse med det melfoder vi blander på bedriften.

- Det vil være et udvalg af produkter af høj kvalitet, som kunderne kan have god gavn af i produktionen, uden at det fordyrer blandingerne mere, end ved tilsætning af andre lignende produkter i markedet, forklarer Steen Lindegaard-Aaen.

Læs også