Svineproducent: Alle staldens opgaver er vigtige

Wrang Agro har nu afsluttet den forsøgsperiode med udfasning af medicinsk zink, som de i godt et år har udført i tæt samarbejde med Danish Agro. Status er, at succes kræver dygtige medarbejdere og rettidig omhu hele vejen rundt.

Ifølge Jacob Wrang Rasmussen er der ikke en proces i svineproduktionen, der ikke er vigtig. Han påpeger, at alle mand i alle lag skal kende værdien af deres arbejde. Det er Bogdan Petru Negru, der sammen med to medarbejdere står for smågrisene i staldene på Ryttergade. Foto: Wrang Agro Wrang Agro har en årlig produktion af 80.000 smågrise fordelt på tre ejendomme med klimastalde. Vilomix og Danish Agro har fået udviklet et sæt med tre foderskovle, der netop er tilpasset doseringen af foderet til pattegrisene i farestalden. Foto: Camilla Bønløkke Julie Holsbo, der er rådgiver hos Vilomix, fortæller, at udfordringen med de hyppige og små udfodringer er at styre de rette mængder ind.

- Der er ikke én proces i svineproduktionen, der ikke er vigtig, for så var den der ikke. Alle mand i alle lag skal kende værdien af deres arbejde. Det er måske trælst arbejde at vaske, men en ren stald er noget af det vigtigste.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også