Christian Fink Hansen: Branchen skal kunne levere svar

- Vi beskæftiger tæt på 190.000 mennesker og har en bruttoeksport på 184 mia. kr., så vi bidrager rigtig meget til det samfund, som vi er en del af. Men vi skal levere svar, når vi kommer til at diskutere klimakrise, biodiversitet og fødevarekrise. Det understregede sektordirektøren for Gris Landbrug & Fødevarer under indflyvningen til to dages Fagligt Nyt på Comwell i Kolding onsdag.

Sektordirektør Christian Fink Hansen glæder sig over den netop offentliggjorte Vision Gris 2050, hvor en samlet branche står sammen om en vision for svineproduktionen. Foto: Camilla Bønløkke

Onsdag eftermiddag var det Christian Fink Hansen, direktør sektor for Gris, Landbrug & Fødevarer, der bød velkommen og satte rammen for to dage med Fagligt Nyt i lokalerne på Comwell i Kolding.

Temaerne for årets Fagligt Nyt var klima og miljø, vækstdyr, mindre antibiotika og ingen medicinsk zink, sundhed og ikke mindst so- og pattegriseoverlevelse. Desuden blev årets program indledt med et indblik i branchens aktuelle situation, når det kommer til politik og økonomi.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også