Beregnet notering: PRRS-positive grise vil ligge to kroner lavere

Der indføres nu en ny notering for PRRS-positive smågrise, der ligger to kroner under basisnotering.

Udvalget for Den beregnede Smågrisenotering har besluttet at indføre en PRRS-positiv notering, som vil træde i kraft fra den 1. juli.

Det oplyser Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris.

Det oplyses, at den nye PRRS-positive notering vil gælde for de besætninger, som ikke har sero-negativ status. Den beregnede PRRS-positive notering vil ligge to kroner under basisnoteringen og generelt følge den.

Hvis en besætning får påvist aktivt PRRS-virus ved PCR-test, vil der komme restriktioner på slagtningen af de pågældende grise. Derfor har Danish Crown meldt ud, at der pr. 1. juli vil blive indført en trappemodel med fradrag svarende til den tabte fortjeneste på grisene.

- Argumentet for at indføre en særskilt notering på smågrisene er primært for at dække den omkostning, der er til ekstra dyrlægebesøg hos aftageren af smågrise, hvis man bliver testet antistofpositiv. Men det er samtidig også for at synliggøre omkostningen ved at have PRRS-smittede grise, siger Anders Leegaard Riis, sekretariatschef hos Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris og sekretær i udvalget for Den Beregnede Smågrisenotering.

Læs også