bannerPos

Foderet fra ni danske firmaer under lup

I foderet fra Hedegaard fandt analysen et betydeligt underindhold af fytase for både slagtesvinefoder og smågrisefoder, mens der for DLG var underindhold af fytase i slagtesvinefoderet.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
04-10-2019 07:41
Generelt ser det ud til, at du som svineproducent og kunde til færdigfoder får det foder, du betaler for. Dog afslører en kontrol af 144 foderprøver fra ni foderstoffirmaer, at der for enkelte firmaers vedkommende af og til leveres foder med et underindhold af fytase på mere end 30 procent i forhold til deklareret.

Der blev generelt fundet en tilfredsstillende overensstemmelse mellem deklareret henholdsvis analyseret indhold af FEsv i den kontrolrunde af færdigfoder, som Seges Svineproduktion, Den rullende Afprøvning foretog i 2018, og som konsulenterne Jesper Poulsen og Jens Vinther, Seges Husdyrinnovation nu offentliggør i meddelelse nr. 1177.

Kontrollen omfattede 144 foderprøver af smågrise- og slagtesvinefoder, som Seges Svineproduktion udtog hos ni danske foderst

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Hyld landbruget for at optimere biomassen

Planteavlerne bør ikke finde sig i, at energisektoren render med hele gevinsten i klimaregnskabet, siger Søren Ilsøe, konsulent i Agrovi.

Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.

Anerkendt i samfundskontrakten

- Moderniseringsstøtten til nybygning af moderne slagtesvineanlæg er samfundets anerkendelse af vores bidrag til samfundsøkonomien og beskæftigelsen, siger Lars Jensen, Stensager Svin.

Billigere stipladser til slagtesvinene

»Konceptstalden« er ifølge Seges Svineproduktion, et billigere, men produktionssikkert bud på et alternativ til den traditionelle slagtesvinestald.

- Er vi da virkelig så ulandsbetragtet, at en ansøger ikke vil bo med os

At lederen af Landbrugsstyrelsen i Augustenborg har tjenestested i København fører nu til, at Venstre indkalder både finansminister og fødevareminister til åbent samråd. Landboformand undrer sig også.

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.
Side 1 af 1773 (35448 artikler)Prev1234567177117721773Next