bannerPos

Foderet fra ni danske firmaer under lup

I foderet fra Hedegaard fandt analysen et betydeligt underindhold af fytase for både slagtesvinefoder og smågrisefoder, mens der for DLG var underindhold af fytase i slagtesvinefoderet.

Camilla Bønløkke

Fagjournalist
04-10-2019 07:41
Generelt ser det ud til, at du som svineproducent og kunde til færdigfoder får det foder, du betaler for. Dog afslører en kontrol af 144 foderprøver fra ni foderstoffirmaer, at der for enkelte firmaers vedkommende af og til leveres foder med et underindhold af fytase på mere end 30 procent i forhold til deklareret.

Der blev generelt fundet en tilfredsstillende overensstemmelse mellem deklareret henholdsvis analyseret indhold af FEsv i den kontrolrunde af færdigfoder, som Seges Svineproduktion, Den rullende Afprøvning foretog i 2018, og som konsulenterne Jesper Poulsen og Jens Vinther, Seges Husdyrinnovation nu offentliggør i meddelelse nr. 1177.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next