Forbruget af antibiotika falder fortsat
De danske svineproducenter brugte tre procent mindre antibiotika i 2019 end året før. Fødevareministeren roser

De danske svineproducenter brugte tre procent mindre antibiotika i 2019 end året før. Det vækker tilfredshed hos fødevareminister Mogens Jensen (S).
De danske svineproducenter reducerede i 2019 forbruget med knap tre procent i forhold til året før, og det er fødevareminister Mogens Jensen (S) godt tilfreds med.
- Stor ros til landmændene for fortsat at skrue ned for antibiotikaen. Også fremover skal vi sikre et mere ansvarligt forbrug af antibiotika og fokus på alternativer, så færre dyr behandles med antibiotika. Risikoen ved et højt forbrug af antibiotika er, at bakterierne kan blive resistente, så antibiotika ikke længere vil være effektiv, når vi skal bruge det, siger Mogens Jensen, og tilføjer:
- Hvis vi vil mindske risikoen for udvikling af resistens, så skal forbruget af antibiotika til dyr endnu længere ned. Derfor skal vi fortsat være meget ambitiøse, men det er også vigtigt, at syge dyr bliver behandlet, når det er nødvendigt..
Mål: To procent årligt
Det er ingen hemmelighed, at Danmark er globalt i front med en ambitiøs antibiotikapolitik, som sidste år reducerede forbruget med 2,7 procent ifølge tal fra Fødevarestyrelsen.
Tallene viser også, at de danske landmænd har mindsket forbruget af antibiotika til svin med 15,5 procent fra 2014 til 2019.
- Det er helt i tråd med de politiske mål. I efteråret satte fødevareminister Mogens Jensen sammen med partierne i forligskredsen bag Veterinærforlig III et mål for reduktion af antibiotikaforbruget til grise med to procent om året fra 2019 til 2022, lyder det i en meddelelse fra Miljø- og Fødevareministeret.