bannerPos

Hatting PRRS har kostet 8000 grise

Problemerne er dog rykket videre ud i klimastalden, hvor de i en størrelse på 28-29 kg pludselig kan ligge og snurre rundt om sig selv med hjernebetændelse. Her et syn der mødte medarbejderne til jul. Privat foto

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
14-02-2020 10:10
Soholdet på Peterslyst var blandt de mange, der for et halvt år siden blev væltet af Hatting PRRS. Udbruddet har været en hård oplevelse for de ansatte, og er ifølge Finn Tukjær Schmidt ikke en situation, man kan glemme igen.

Det begynder så småt at lysne igen i besætningen på Peterslyst, som i weekenden den 24.-25. august 2019 blev væltet af PRRS – smittet via sæden fra Hattings ornestation i Horsens.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 
Side 1 af 1773 (35441 artikler)Prev1234567177117721773Next