bannerPos

Hatting PRRS har kostet 8000 grise

Problemerne er dog rykket videre ud i klimastalden, hvor de i en størrelse på 28-29 kg pludselig kan ligge og snurre rundt om sig selv med hjernebetændelse. Her et syn der mødte medarbejderne til jul. Privat foto

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
14-02-2020 10:10
Soholdet på Peterslyst var blandt de mange, der for et halvt år siden blev væltet af Hatting PRRS. Udbruddet har været en hård oplevelse for de ansatte, og er ifølge Finn Tukjær Schmidt ikke en situation, man kan glemme igen.

Det begynder så småt at lysne igen i besætningen på Peterslyst, som i weekenden den 24.-25. august 2019 blev væltet af PRRS – smittet via sæden fra Hattings ornestation i Horsens.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Seks milliarder i garantier skal hjælpe eksportvirksomhederne gennem krisen

EKF Danmarks Eksportkredit er klar til at stille garantier for udlån til både danske eksportvirksomheder, der er ramt af krisen, og deres underleverandører.

Aktivister viser disrespekt for coronakrisen

- Vi oplever en stigende tendens til, at aktivister færdes uden tilladelse på vores ejendomme og måske endda begår indbrud i staldene hos vores medlemmer. Det opfatter jeg som intet mindre end disrespekt for coronakrisen, og jeg er forarget. Sådan lyder det fra formand i Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, der oplyser, at to personer for få dage siden blev taget på fast gerning hos et af foreningens medlemmer.

John Deere finsnitter på demotur

Nu bliver der mulighed for at komme ud at køre med John Deeres nye finsnitter, model 9700, der blev lanceret sidste år til Agritechnica. Demoturen starter i Sønderjylland og fortsætter op igennem Jylland i hele græssæsonen.

Stabilitet er kodeordet

En mere stabil stak bør være hovedformålet ved at anvende ensileringsmiddel, mens midler med kvalitetsforbedrende effekter kræver ekstra påpasselighed, mener kvægrådgiver.

Ensilage uden spild

Med rettidig omhu, omhyggelighed og ensileringsmiddel sikrer Per Sørensen, Glejbjerg, sig grovfoder af høj kvalitet og næsten uden spild.

Sælg noget korn

AgroMarkets mener, at man bør have solgt 75 procent af 2020-kornhøsten nu. Maltbyggen skal man dog holde på, mener analysehuset.

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.
Side 1 af 1812 (36235 artikler)Prev1234567181018111812Next