bannerPos

Nord-West-noteringen nærmer sig 60 euro

Fremgangen i svinepriserne verden over understøttes af den seneste melding fra Nord-West-noteringen, der mandag steg med to euro.

Henning K. Andersen

23-04-2019 11:39
For 16. uge i træk stiger Nord-West-noteringen. Stigningen er denne gang på to euro til 58,50 euro, mens noteringen for 8-kilos grise stiger med 1,30 euro til 38,40 euro.

Stemningen på det tyske smågrisemarked er fortsat god, og priserne fortsætter med at stige. Udbuddet er ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Tyske slagtesvineproducenter, der ikke har en fast aftale, er nødt til at acceptere længere leveringstider.

Med hensyn til det sæsonmæssige mønster er det imidlertid sandsynligt, at prisstigningstakten aftager i den nærmeste fremtid, og at smågrisenoteringerne således snart stabiliserer sig. Det skriver Danske Svineproducenter.
 
Det tyske slagtesvinemarked er allerede i balance. Udbuddet er fortsat lille, men på grund af de manglende slagtedage i forbindelse med påsken er efterspørgslen også begrænset. Således passer udbuddet til efterspørgslen, og tyske markedseksperter regner derfor ikke med, at der vil opstå en udbudspukkel på slagtesvinemarkedet i år. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med 1,50 euro til 60,00 euro (484 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next