bannerPos

Nord-West-noteringen nærmer sig 60 euro

Fremgangen i svinepriserne verden over understøttes af den seneste melding fra Nord-West-noteringen, der mandag steg med to euro.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
23-04-2019 11:39
For 16. uge i træk stiger Nord-West-noteringen. Stigningen er denne gang på to euro til 58,50 euro, mens noteringen for 8-kilos grise stiger med 1,30 euro til 38,40 euro.

Stemningen på det tyske smågrisemarked er fortsat god, og priserne fortsætter med at stige. Udbuddet er ikke tilstrækkeligt til at dække hele efterspørgslen. Tyske slagtesvineproducenter, der ikke har en fast aftale, er nødt til at acceptere længere leveringstider.

Med hensyn til det sæsonmæssige mønster er det imidlertid sandsynligt, at prisstigningstakten aftager i den nærmeste fremtid, og at smågrisenoteringerne således snart stabiliserer sig. Det skriver Danske Svineproducenter.
 
Det tyske slagtesvinemarked er allerede i balance. Udbuddet er fortsat lille, men på grund af de manglende slagtedage i forbindelse med påsken er efterspørgslen også begrænset. Således passer udbuddet til efterspørgslen, og tyske markedseksperter regner derfor ikke med, at der vil opstå en udbudspukkel på slagtesvinemarkedet i år. 
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med 1,50 euro til 60,00 euro (484 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next